0
Fudbal

FOTO: FSS

SRBIJA SE ZBOG ŽUTIH KARTONA PLASIRALA NA EVROPSKO PRVENSTVO: Fer-plej je ipak jako bitan, veliki uspeh omladinaca!

Objavljeno: 07.06.22 u 21:58

Imaće šta da pokažu.

Novi uspeh, novi podvig jedne mlađe selekcije Srbije. Posle fenomenalnih kadeta i njihovog plasmana i sjajnih rezultata na Prvenstvu Evrope u Izraelu, naciju su obradovali i omladinci (U19). Izabranici selektora Aleksandra Jovića trijumfovali su na drugom, završnom turniru kvalifikacija u Holandiji i plasirali se na Prvenstvo Evrope, među osam najboljih selekcija koje će biti učesnici kontinentalnog takmičenja u Slovačkoj (18. jun – 1. jul).

Posle velike pobede na startu protiv Holandije (2:1), zatim remija sa Ukrajinom (1:1), „orlići“ su slavili i protiv Norveške – 3:2 (2:0)! U drugom meču dana Ukrajina je savladala Holandiju (2:1), a kako obe selekcije imaju isti broj bodova i gol razliku, a međusobni meč je okončan bez pobednika (1:1) presudio je fer-plej i manji broj žutih kartona koji je dobila Srbija. U svakom slučaju zaslužena radost jedne generacije koja mnogo obećava, generacije 2003. koja će u Slovačkoj učiniti sve da napravi novi iskorak i izbori se za plasman (idu pet najboljih selekcija iz Slovačke) na Prvenstvo sveta za igrače do 20 godina. Svaka čast selektoru Aleksandru Joviću, igračima, direktorskom tandemu Nikola LazetićIgor Matić, svima koji radom u i sa mlađim selekcijama vraćaju Srbiju na mapu najboljih selekcija Evrope i usuđujemo se reći, sveta.

FOTO: FSS

STRELCI: 1:0 Lazić 33, 2:0 Motika 36, 3:0 Ratkov 47, 3:1 Eng 75, 3:2 Karlsbak 82.

SRBIJA: Lukić, Lazić, Leković, Ilić (67. Kovačević), Miletić, Gordić, Stanković, Knežević, Miladinović (67. Miladinović), Ratkov, Motika. Selektor Aleksandar Jović

NORVEŠKA: Ree, Buer, Jonsrud, Hopland, Vasberg (46. Fiabema), Bob, Hansen, Lovik (46. Šeldrup), Guliksen, Odegard (67. Eng), Karlsbak. Selektor Rolf Tegen

Srbija se na Prvenstvu Evrope u Slovačkoj nalazi u Grupi B zajedno sa Engleskom, Izraelom i Austrijom. Prvi meč naši omladinci igraju 19. juna protiv Izraela (17,30) u mestu Žiar na Hronom. Tri dana kasnije sledi duel sa Engleskom u Banjskoj Bistrici (20,00), a 24. juna na programu je meč sa Austrijom (20,00) takođe na stadionu u Banjskoj Bistrici.

U Grupi A nalaze se Slovačka, Francuska, Italija i Rumunija. Dve selekcije iz grupe odlaze u polufinale, a pet najboljih reprezentacija (polufinalisti i pobednik duela trećeplasiranih selekcija u grupi, meč se igra 28. juna u Senecu, 17,00) izboriće plasman na Prvenstvo sveta (U20) koje broji 24 učesnika i održava se iduće godine u Indoneziji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter