0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SUDAR TITANA ZA EVROLIGU U UZAVRELOM PIONIRU: Partizan vodi na poluvremenu, Zvezda se muči u napadu! (FOTO)

Objavljeno: 06.06.22 u 20:55

Velika borba u majstorici.

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana trenutno igraju 5. meč finala ABA lige, nakon koga će biti poznato ime ovogodišnjeg šampiona. Rezultat ja poluvremenu je u 33:37 korist izabranika Željka Obradovića, koji su zaista pokazali više nakon prvih 20 minuta.

Utakmicu su kao što se očekivalo, obe ekipe počele vrlo nervozno. Crveno-beli su sjajno skakali u napadu, uz to su igrali i odličnu odbranu, ali u napadu nisu uspeli da dođu do velikog broja poena. Sa druge strane košarkaši Partizana su izgubili nekoliko lopti zbog pre svega presinga crveno-belih, a potom i loše organizacije u napadu.

Nakon 5 minuta igre, bilo je 6:6, a onda su i jedni i drugi krenuli sa malo boljom realizacijom. Vođstva su se smenjivala nekoliko puta, a tačku na prvu četvrtinu stavio je Kevin Panter sjajnom trojkom za 18:20.

Druga deonica počela je trojkom Branka Lazića, dok su na drugoj strani odgovorili Madar i Avramović. Košarkaši Partizana pojačali su tempo, posebno u napadu, a dobrom odbranom u jednom momentu su poveli sa 25:32. Nakon faula u napadu Holinsa, sudija Pukl je upozorio klupu crveno-belih, zbog pljuvanja navijača sa tribina.

Pri završetku druge deonice, Crvena zvezda je uhvatila određeni ritam, uspela je da spusti rezultat na samo jedan poen zaostaka, ali je onda Ledej pogodio trojku za 33:37. Crveno-beli nisu uspeli da realizuju poslednji napad.

Najefikasniji u redovima Partizana je Kevin Panter sa 13 poena, dok su Lesor, Ledej i Avramović ubacili po 6. Sa druge strane, 6 poena je postigao Luka Mitrović.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter