0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

NBA: Voriorsi uzvratili udarac u finalnoj seriji protiv Seltiksa (VIDEO)

Objavljeno: 06.06.22 u 08:17

Ekipa Golden Stejta je izjednačila u finalnoj seriji NBA lige protiv Bostona na 1-1.

Drugi duel ovih timova okončan je rezltatom 107:88, te su Voriorsi uspeli da se vrate nakon bolnog udarca i poraza u prvom meču, iako su i u toj utakmici imali prednost. Ekipa Stiva Kera ovog puta nije dozvolila protivniku da nešto slično pokuša. Prelomna je bila treća četvrtina, tokom koje se razigrao Stef Kari, a onda mu se pridružio i Džordan Pul. U posleednju četvrtinu domaćin je ušao sa ‘plus 23’ i potom je rutinski sačuvao do kraja.

Najefikasniji u pobedničkom timu ponovo je bio Stef Kari sa 29 poena (9/21 iz igre, 5/12 trojke), uz šest skokova, četiri asistencije, tri ukradene i dve izgubljene lopte. Njega je pratio Džordan Pul sa 17 poena, dok je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica iskoristio šansu koju je dobio, pošto je za 11 minuta na parketu postigao šest poena (3/4 iz igre) i uhvatio pet lopti. U redovima Bostona je Džejson Tejtum utakmicu završio sa 28 poena, ali je problem što nije imao pravu podršku, pošto su samo dvojica igrača imala dvocifren učinak, Džejlen Braun dodao je 17 poena, pet više od Vajta.

(VIDEO:YouTube/NBA Highlights)
Nakon druge utakmice, serija se seli u Masačusets gde će biti odigrane sledeće dve utakmice. Prva utakmica na terenu Seltiksa je na programu u noći između srede i četvrtka od tri sata nakon ponoći po srednjoevropskom vremenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter