0
ATP

FOTO: STARSPORT

GVARDIOLA: ‘Rafael Nadal je najbolji španski sportista svih vremena!’

Objavljeno: 06.06.22 u 17:56

Trener Sitija nema dilemu!

Rafael Nadal je u nedelju osvojio titulu na Rolan Garosu, te tako došao do 22. grend slem titule u karijeri. U borbi za trofej Španac je savladao Norvežanina, Kaspera Ruda, sa ubedljivih 3:0 u setovima. Nadal sada ima dva grend slem trofeja više u odnosu na Novaka Đokovića i Rodžera Federera, koji su u svojoj karijeri uspeli po 20 puta da se domognu prestižnih pehara.

Trener Mančester Sitija, Pep Gvardiola, oduševljen je Nadalom, pa je u razgovoru za medije istakao da je on najbolji španski sportista ikada.

-Izgleda nemoguće to što je postigao, posebno s obzirom na mnoge fizičke probleme o kojima je govorio. Ne postoje prikladnije reči kojima bi se opisala Rafina karijera i uspeh – kazao je Pep za ‘Marku‘ i dodao:

-Teško je porediti individualne sportove sa timskim, ali Nadal je bez sumnje najbolji španski sportista u istoriji. To pitanje se uopšte ne postavlja. U Španiji je bilo veoma dobrih sportista, ali niko nije imao konstantnost i dugovečnost kao Rafa – istakao je Gvardiola.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter