2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

CRVENA ZVEZDA JE ŠAMPION JADRANA: Crveno beli u neizvesnoj završnici odneli pobedu!

Objavljeno: 06.06.22 u 23:34

Crvena zvezda je novi stari šampion Jadrana!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 80:77 u petoj utakmici finala ABA lige.Utakmicu su kao što se očekivalo, obe ekipe počele vrlo nervozno. Crveno-beli su sjajno skakali u napadu, uz to su igrali i odličnu odbranu, ali u napadu nisu uspeli da dođu do velikog broja poena. Sa druge strane košarkaši Partizana su izgubili nekoliko lopti zbog pre svega presinga crveno-belih, a potom i loše organizacije u napadu.

Nakon 5 minuta igre, bilo je 6:6, a onda su i jedni i drugi krenuli sa malo boljom realizacijom. Vođstva su se smenjivala nekoliko puta, a tačku na prvu četvrtinu stavio je Kevin Panter sjajnom trojkom za 18:20.

Druga deonica počela je trojkom Branka Lazića, dok su na drugoj strani odgovorili Madar i Avramović. Košarkaši Partizana pojačali su tempo, posebno u napadu, a dobrom odbranom u jednom momentu su poveli sa 25:32. Nakon faula u napadu Holinsa, sudija Pukl je upozorio klupu crveno-belih, zbog pljuvanja navijača sa tribina.

Pri završetku druge deonice, Crvena zvezda je uhvatila određeni ritam, uspela je da spusti rezultat na samo jedan poen zaostaka, ali je onda Ledej pogodio trojku za 33:37. Crveno-beli nisu uspeli da realizuju poslednji napad.

Početkom treće četvrtine prei rezultatu 39:39 došlo je do prekida utakmice kada su pristalice Zvezde gadjale sudije odredjenim predmetima. Naredjenje je bilo jasno, da bi se utakmica nastavila, hala je morala da se isprazni.  Nakon pauze obe ekipe su zaigrale rasterećenije, i ovo je bila najefikasnija četvrtina na utakmici.

Četvrta četvrtina bila je puna grešaka na obe strane, ali su izabranici Dejana Radonjića smogli snage i tas na vagi prevagnuli na svoju stranu.

Crvena Zvezda će i sledeće sezone igrati Evroligu, dok će Partizan morati da sačeka konačnu odluku Evrolige.

0
0

2 Komentara

  1. A ja sam ubeđen da ovakva država, tj. partija još i duguje zvezdi,,,, svaki drugi ishod bi bio jako poguban za igrače i upravu Partizana,,,Ostoja duguje i za članarinu,,,, Da nije cinično bilo bi komično,,,,

    0
    0
    Odgovori
  2. I da je onaj Volters promašio trojku(nigde nikog oko njega) cz bi pobedila. Poreski dug Partizana 5 miliona evra , a crvene z manji od 500hiljada

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter