0
Auto Moto

FOTO: Screenshot/Youtube

URNEBESNA SCENA, ESPARGARO POMISLIO DA JE TRKA GOTOVA KRUG PRE KRAJA: Počeo je da slavi, a svi su se uhvatili za glavu! (VIDEO)

Objavljeno: 05.06.22 u 18:50

Uz sve to je i sišao sa staze.

Trku u Barseloni na stazi Katalunja, dugo će pamtiti svi ljubitelji Moto GP-ja, pre svega zbog neverovatne greške Aleša Espargara. nakon incidenta u prvom krugu, aktuelni šampion Fabio Kvartararo se ustalio na prvoj poziciji i bez problema je slavio.

Ipak, onaj o kome danas svi pričaju je Aleš Espargaro, drugi u šampionatu sveta, koji je u poslednjem krugu napravio nesvakidašnju grešku. On je trku počeo sa pol pozicije koju je izborio na treningu, a pred start poslednjeg kruga je bio drugi.

Tada je pri prolasku kroz cilj mislio da je trka gotova, pa je sišao sa staze i prišao publici. Tada su se svi u njegovom boksu uhvatili za glavu, kada je Espargaro konačno shvatio šta je uradio.

On je srećom uspeo da se vrati na stazu i da trku završi na 5. poziciji, ali je ostao bez važnih bodova u borbi za šampionsku titulu. Sada Kvartararo ima preko 20 bodova prednosti u odnosu na Espargara i Zarka.

Plasman na trci u Barseloni:

1. Fabio Kvartararo
2. Horhe Martin
3. Žoan Zarko
4. Žoan Mir
5. Aleš Espargaro

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter