0
Košarka

Nemanja Bejlica (FOTO: Starsport)

POČELO JE VELIKO NBA FINALE: Bjelica korak dalje od šampionskog prstena – Boston iskoristio svoje najjače oružje! (VIDEO)

Objavljeno: 03.06.22 u 08:19

Gledaćemo zaista vrhunsku seriju.

Košarkaši Bostona napravili su brejk već na startu finalne serije, savladavši ekipu Golden Stejt Voriorsa rezultatom 108:120. Ovaj meč obeležio je vrhunski šut za 3 poena obe ekipe, a u poslednjoj četvrtini viđen je neverovatan preokret gostiju.

Domaći su se na startu oslonili na svog najboljeg igrača Stefa Karija, koji je već u prvoj deonici ubacio 18 poena. Ipak, Boston se brzo pribrao, pa je na poluvremenu bilo +2 u njihovu korist.

Već nakon treće četvrtine mnogi bi rekli da će Golden Stejt odbraniti domaći teren i povesti sa 1:0 u seriji, a onda smo videli zaista neverovatan preokret gostiju. Iako su pred poslednjih 12 minuta gubili sa isto toliko razlike, Boston je iskoristio svoje najjače oružje – odbranu i uz odličnu timsku igru, četvrtu četvrtinu rešio u svoju korist rezultatom 16:40.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Horford sa 26 poena, dok su Braun i Vajt ubacili 24, odnosno 21 poen. Na drugoj strani, Karijevih 35 poena nije bilo dovoljno za trijumf, a svoju priliku, doduše minimalnu, dobio je i Nemanja Bjelica – u momentima kada je sve već bilo rešeno.

Nekadašnji MVP Evrolige na parketu je proveo samo 48 sekundi, ali to mu nije smetalo da se upiše u listu strelaca. Srpski as je ubacio 3 poena, a uhvatio je i jedan skok. Naredni susret igra se u noći između nedelje i ponedeljka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter