0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

OBRADOVIĆ POSLE POBEDE NAD ZVEZDOM: „Trifunović je užasno pogrešio, poslao sam njega i Zagorca da se izvine!“(VIDEO)

Objavljeno: 03.06.22 u 22:05

Trener crno-belih je bio ponosan na svoje igrače, ali je ipak jedna situacija upala u oko i iskusnog stručnjaka na klupi Partizana.

Košarkaši Partizana uspeli su ubedljivo i veoma lako da savladaju Crvenu zvezdu u četvrtom meču finalne serije ABA lige sa 112:84. Utakmicu je obeležio veoma dobar, napadački Partizan, dok se isto ne može reći i za Zvezdu. Sve to je sumirao i Željko Obradović.

Partizanov trener nema na čemu da zameri svojim igračima, jer su od prvih minuta, pa sve do samog kraja odigrali sa jako velikom dozom koncentracije, ali i sa izuzetnim napadačkim potencijalom, koji su iskoristili u ovom meču.

– Najvažnije je to da je 2:2, u plej-ofu nije bitno sa kojom razlikom pobeđuješ, već da ostvariš pobedu i ideš dalje. Došli smo do pete utakmice, to je zasluženo, da igramo tu petu utakmicu. Sve što sam pričao posle prvih utakmica je isto, napadački smo odigrali izvanredno, igrači sa klupe su preokrenuli ritam, Lesor, Zagorac i Avramović, svi su potom zaigrali bolje i ostalo je tako do kraja utakmice. Čestitam im na izuzetno dobroj utakmici. Pokušaćemo da skupimo snage, želje, morala da što bolje odigramo tu petu utakmicu.

Partizan je u ovoj utakmici bio poprilično razigran i raspoložen napad, iako su prethodnu utakmicu igrali pre manje od 48 sati, kada su takođe došli do pobede za 2:1. Međutim, Obradović se ne želi zaustaviti ovde, već kako on kaže, treba ostati „pametan“ i u narednoj utakmici, gde se nada da će posle pete utakmice pričati samo o košarci.

Jeste, najiskrenije, igračima sam čestitao na poluvremenu već, bili su izuzetno koncentrisani, potrošili su mnogo energije odbrambeno, ali igrali su pametno napadački, znali su kako da napadaju, to smo imali problem u dosta utakmica. Nadam se da će biti dovoljno pameti u narednoj utakmici, da znaju šta je kretanje lopte u napadu, da se zna kako je raspoređeno pet igrača Zvezde i naših. Peta utakmica će biti zahtevna, probaćemo da uradimo sve što možemo, znam da će i Zvezda to uraditi, u tome je draž i lepota košarke, nadam se da ćemo posle tog meča pričati samo o košarci – rekao je Željko Obradović.

Trener crno-belih nije mogao da ne pomene i situaciju sa kraja utakmice, kada je Uroš Trifunović provocirao klupu Crvene zvezde, kada je sve više-manje bilo gotovo.

Uros Trifunovic
Partizan v SC Derby-Aba League Season 2021-2022
Beograd, 09.10.2021
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

– Mislim da je Trifunović strašno pogrešio što je reagovao na način kako je reagovao, ja moje igrače učim da se časno ponašaju, nema veze ako je bilo provokacije ili ne, istog trenutka sam prišao Dejanu Radonjiću i izvinio se. Zvao sam Trifunovića i Zagroca da se izvine Radonjiću, žao mi je što je do toga došlo, nema nikakvog opravdanja za tako nešto.

Čak i pored nešto slabije igre, Željko Obradović ne želi da otpiše Crvenu zvezdu.

– Zvezda je iskusan tim. Izračunao je neko da je Zvezda ovakvih utakmica, finala igrala oko 200, a Partizan oko 80. Mi da bismo imali nekakvu šansu, moramo da budemo na nivou ove utakmice. Još jednom spremaćemo se, imam poverenje u igrače. Uradićemo sve da odigramo najbolje što možemo. Znaćemo sve u ponedeljak uveče i imati jasan odgovor.

Takođe, Obradović je istakao i stavke u igri koje će morati da popravi njegovi igrači pred narednu majstoricu.

– Pričam o selekciji šuta, ono što je večeras bio problem je skok Zvezde. Moramo da popravimo igru, da budemo svi koncentrisani, to je ono o čemu ćemo pričati. Moja želja je ta kad pričamo o izgrađenim situacijama, da igrač bude slobodan na šutu, zna se da šutnuta lopta na koš otvara skok u napadu. Ako ne možeš da ubacuješ, kako će to da izgleda… Bilo bi prepotentno očekivati da možemo da ponovimo utakmicu šutersku kakvu smo imali večeras.

Između ostaloga, Željko Obradović je bio ponosan i činjenicom da je veći deo prvog poluvremena odigrao sa dva plejmejkera na parketu, što je i posebno istakao.

– Mi pričamo dosta na treningu, sve to radimo tokom cele godine. To samo klikne, bio sam presrećan na klupi, kako su igrači reagovali na klupi, pre svega plej igrači, Madar i Aleksa Avramović, oni su kontrolisali utakmicu, to je ono što mene čini srećnim, da moji igrači konačno shvataju šta su naše prednosti i kako treba da se igra.

– To je san svakog trenera, da svi igrači budu zadovoljni, to se retko dešava, na tom pozitivnom rezultatu, i Dejan je pravio izmene, pravio sam izmene da rasteretim neke igrače. Bitno je da su mladi nastavili da igraju u istom ritmu i želim da nastave onako kako su počeli.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter