0
ATP

Tennis Tenis Davis Cup First round Srbija-Rusija Nenad Zimonjic and Viktor Troicki (SRB)-Konstantin Kravchuk and Andrey Kuznetsov (RUS) from left team captain Nenad Zimonjic and ex-team captain Bogdan Obradovic (R) Nis, 04.02.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ZIMONJIĆ I OBRADOVIĆ POTPUNO SLOŽNI: Bivši selektori imaju brutalnu poruku za navijače u Francuskoj – ‘Novaku treba da se kaže bravo, a ne buuu!’

Objavljeno: 02.06.22 u 11:51

Srpski teniski asovi sumirali utiske posle poraza Novaka na Rolan Garosu.

Novak Đoković zaustavljen je u četvrfinalu Rolan Garosa od strane Rafaela Nadala, a bivši srpski teniser Nenad Zimonjić veruje da će srpski as iz ovog poraza izaći još jači.

Siguran sam da su svi uživali u sjajnom tenisu. Ono što sam ja video je da Novak nije meč počeo najbolje, i nije imao energiju koju smo od njega očekivali. Tokom meča smo mogli da vidimo o kakvim se šampionima radi. Obojica i najmanji pad u igri protivnika koristili su na najbolji mogući način. U momentima kada bi se većina igrača predala i pomislila da nemaju šanse, u meč su se vraćali i jedan i drugi. Nadao sam se da će Novak dobiti četvrti set, bolje je taktički igrao i verovao sam da ako se uđe u peti set da će on izaći kao pobednik – kazao je Zimonjić za K1.

Jasno je da Novaku nije prijala publika u Parizu, koja je u velikom broju navijala za španskog tenisera.

– Novaku nije prijala takva publika, njemu je u tim situacijama najteže. On treba da se nosi sa tim. Imao je takve situacije u karijeri da je ceo stadion navijao protiv njega, i kao reprezentacija kada smo igrali u gostima to je gotovo uvek bio slučaj. Ali, uvek je nalazio načina da se izbori sa tim. Pretpostavljam da sada, pošto je prvi na svetu i oborio je sve rekorde, očekuje da ima više poštovanja i da ljudi za njega navijaju, ali to nije dobijao ove godine. Svakome prija kada je publika uz vas i daje vam to dodatnu energiju i snagu. Ima on mnogo navijače širom sveta i sinoć je na tom stadionu imao svoje navijače. Publika igra veliku ulogu, ali ne presudnu. Stil i način igre su presudni – kazao je Zimonjić i potom dodao:

– Nadal je na početku imao mnogo sreće ali je igrao mnogo mnogo agresivnije. Oni se jako dobro poznaju i čitaju, a Nadal je u odlučujućim momentima za nijansu bolje i agresivnije odigrao. Treba da budemo presrećni što smo svedoci fenomenalne ere tenisa. Taj nivo tenisa, to gde su Federer, Nadal i Novak otišli i kako su pomerali granice i inspirisali jedni druge da budu još bolji, to je neverovatno. Težak je ovo poraz, ali Novak će izaći još jači i motivisaniji da obori rekord u grend slemovima. Federer i Nadal su imali ogromnu prednost, ali ih je stigao i prestigao. Oboriće i taj rekord koji mu nedostaje.

Bogdan Obradović ima moćnu poruku za publiku u Parizu.

Novak je broj 1 na svetu, i njemu treba da se kaže bravo, a ne bu! Nije publika njega omela. On je njih omeo, metlom ih je počistio ali oni žele da ga sapletu i da padne. To im je cilj i sa Vimbldonom, da ostane bez bodova. Ali, počistiće on sve njih opet – kazao je za K1 Bogdan Obradović.

Poznati trener smatra da protiv Nadala isključivo brzo mora da se igra.

– Novak nije do kraja istakao svoj „kiler instinkt“ i tu je napravio grešku. Kada je ubrzavao igru, postizao vinere i okrenuo rezultat, to je bila prava igra. Protiv Nadala jedino tako može da se igra, brzo. A Novak je igrao sporije. Nadal je terao Novaka da trči. Treba Novak da se vrati na teniski teren, da se natrenira i pripremi – rekao je Obradović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter