0
AdmiralBet ABA Liga

Luka Mitrovic Balsa Koprivica Partizan - Crvena Zvezda ABA Liga Beograd, Srbija 1.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

‘NAJVEĆI FOKUS MORA DA BUDE NA OFANZIVNIM SKOKOVIMA’: Balša Koprivica je svestan koliko je teško pobediti Zvezdu u naredna dva meča, ali veruje u uspeh svog tima!

Objavljeno: 02.06.22 u 15:50

Partizan je sinoć savladao Crvenu zvezdu rezultatom 70:67 i tako zakazao četvrti meč finala plej-ofa ABA lige.

Naredni meč je na programu već sutra od 18 časova i 30 minuta, a utiske sa sinoćnje utakmice sumirao je centar crno-belih, Balša Koprivica.

Posle prethodne utakmice imali smo veliku motivaciju da dobijemo. Igrali smo dobro i prošli meč, pri kraju smo bili malo stegnuti, zato nismo mogli da izvučemo do kraja za brejk. Večeras smo sve vreme imali to u glavi, morali smo da se korigujemo, popravili smo neke stvari i iz prve utakmice. Bili smo vrlo dobri, uz pomoć publike pobedili. Odigrali smo solidno, sada treba dobiti još dve što neće biti nimalo lako s obzirom na to da su u kratkom roku – rekao je Koprivica i potom dodao:

– Ova je bila vrlo slična drugoj utakmici, bilo je opet nekih grešaka koje su se ponavljale u odbrani, ali bilo ih je manje, pa smo mogli da izvučemo pobedu.

U ovakvim utakmicama je psihološki faktor veoma bitan.

Vrlo je bitan psihološki faktor. Bilo je teško vratiti se posle tolikog minusa, ali promenili smo taktiku, snizili petorku i ostali smo fokusirani. Dobar protok lopte uz neke važne pogotke, za razliku od treće deonice gde nismo zbog njihove odbrane mogli da pogodimo ništa, niti da dođemo do lakih šuteva. Nismo mogli ni da pogledamo na koš. Hvatali su ofanzivne skokove, imali više pokušaja od nas, na tome moramo da poradimo u kratkom periodu od četvrte utakmice.

Koprivica zna na čemu treba da bude najveći fokus u sutrašnjoj utakmici.

– Najveći fokus mora da bude na ofanzivnim skokovima, plus rotacije na šutu za tri poena, to su dve glavne stvari za nas. I da zadržimo borbenost iz prethodna dva susreta.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter