1
AdmiralBet ABA Liga

Partizan - Crvena Zvezda ABA Liga Beograd, Srbija 1.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

DRŽAVA REAGUJE NA PREPUCAVANJA: U javnost će biti izneti tačni podaci o novcu koji su dobili Zvezda i Partizan

Objavljeno: 02.06.22 u 13:32

Poslednji košarkaški derbi u sklopu ABA lige obeležili su veliki incidenti.

Već duže vreme vlada naelektrisana atmosfera između Partizana i Crvene zvezde, a sve je kulminiralo tokom ove serije, koju su obeležili brojni ispadi.

Zbog činjenice da kako navodi Informer‘, ‘i jedni i drugi kukaju kako im država odmaže i radi o glavi’, ministar finansija Siniša Mali u utorak će objaviti kompletan izveštaj o finansiranju i Crvene zvezde i Partizana. Tada bi trebalo da svelotst dana ugledaju podaci o dobijajanju sredstava ovih klubova od dražve kroz razna preduzeća, fondove…

Navodi se dalje da su u pitanju stotine miliona evra ‘naših i para odvojenih od usta naše dece’, dok pomenuti izvor dodaje i da dva pomenuta kluba samo na ime poreza duguju više od 40 miliona evra.

Istovremeno, država će objaviti uporedne podatke o tome koliko Hrvatska daje fudbalskom klubu Dinamo, i za Cibonu, ali i koliko Slovenija daje za Olimpiju I KK Cedevita Olimpija.

Sve ovo, trebalo bi da dovede do znatno manjih izdvajanja iz državne kase, navodi se.

 

 

 

 

 

 

 

0
0

1 Komentara

  1. Da li ce iko da poveruje u taj izveštaj. Da li su uključeni IDEA i “ Gasprom“,( koji je dao ime kao sponzor , a novac daje država Srbija), to je uostalom rekao i predsednik koji je merodavan za sve

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter