0
Ostali sportovi

FOTO: SSS

POZNAT SASTAV ZA MEDITERANSKE IGRE: Ambicije su uvek iste!

Objavljeno: 01.06.22 u 11:20

Srbiju će na Mediteranskim igrama u Oranu (Alžir) predstavljati šestočlana reprezentacija.

Na MI, koje su na programu od 25. juna do 3. jula na programu su discipline vazdušnim oružjem, nema gađanja malokalibarskom puškom i pištoljem.

Sportski direktor SSS Dragan Marković je, na osnovu predloga selektora, objavio sastav za Mediteranske igre u kome je četvoro takmičara puškom i dvoje pištoljem.

Vazdušna puška – seniori: Milenko Sebić (Novi Sad 1790), Lazar Kovačević (Jagodina 92), seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Teodora Vukojević („Čika Mata“).

Vazdušni pištolj – senior: Damir Mikec (Policajac), seniorka: Zorana Arunović (Olimpik 011).
Sem u pojedinačnoj, naši strelci će na Mediteranskim igrama učestvovati i u konkurenciji
mešovitih parova. Sastavi miks timova su isti kao i na Svetskom kupu, koji je u toku u Bakuu.
U nadmetanju mešovitih parova puškom učestvovaće tandemi Arsović/Kovačević i Sebić/Vukojević, a na vatrenu liniju izlazi i provereni tim pištoljem Arunović/Mikec. Uz strelce će biti Dragan Donević, Stevan Pletikosić (treneri za pušku) i Goran Mikec (trener za pištolj).

Na prethodnim Mediteranskim igrama, u Taragoni 2018.godine, Srbija je bila na prvom mestu u
bilansu medalja streljačkog turnira. Zlatne medalje osvojili su Andrea Arsović, Milutin Stefanović (oboje puška) i Damir Mikec (pištolj), dok je Zorana Arunović stigla do srebra vazdušnim pištoljem.

U Taragoni su se medalje delile samo u pojedinačnim disciplinama. Miks parovi će „mediteranski debi“ imati u Oranu.

Ekspedicija za Čangvon Određen je i sastav za naredni Svetski kup, koji će od 9. do 22. jula biti organizovan u Čangvonu (Južna Koreja).

Sem šestoro strelaca koji će učestvovati na Mediteranskim igrama, u timu za Čangvon su i Sanja
Vukašinović i Milutin Stefanović.

Puška (svi vazdušna i malokalibarska puška trostav) – seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Teodora Vukojević („Čika Mata“), Sanja Vukašinović (Novi Sad), seniori: Milutin Stefanović („Čika Mata“), Milenko Sebić (Novi Sad 1790), Lazar Kovačević (Jagodina 92),

Vazdušni pištolj – seniorka: Zorana Arunović (Olimpik 011), senior: Damir Mikec (Policajac). Sastavi miks parova će biti isti kao i u Bakuu i Oranu: Arsović/Kovačević, Vukojević/Sebić i Arunović/Mikec.

Stručni štab za Čangvon : Dragan Donević (vođa puta, selektor za pušku), Goran Mikec, Jelena
Arunović (treneri za pištolj), Stevan Pletikosić (trener za pušku).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter