0
Fudbal

BELGRADE, SERBIA - SEPTEMBER 04: Head coach Dragan Stojkovic of Serbia reacts during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Serbia and Luxembourg at Rajko Mitic stadium on September 4, 2021 in Belgrade, Serbia . (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

‘KO JE HALAND?’: Urnebesna izjava Piksija pred meč sa Norveškom – cilj ‘orlova’ je jasan, a evo da li je selektor zadovoljan atmosferom u reprezentaciji! (VIDEO)

Objavljeno: 01.06.22 u 13:49

Piksi ističe da je ekipa i više nego spremna za utakmicu sa Norveškom.

Ponovo ćemo na terenu gledati izabranike Dragana Stojkovića. Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u ponedeljak u Staroj Pazovi kako bi se što bolje pripremila za predstojeće izazove u Ligi Nacija.

Već u četvrtak, ‘orlovi’ će odmeriti snage sa selekcijom Norveške u glavnom gradu Srbije, a pred taj meč na konferenciji za medije govorio je selektor Dragan Stojković Piksi.

Na početku izalaganja, selektor ‘orlova’ je istakao da je cela ekipa spremna i motivisana.

Da, nema Vlahovića, šta ćemo, da ne igramo? Moramo da igramo. Ima igrača koji će popuniti to mesto. Imamo 30 igrača zbog četiri utakmice u kratkom periodu. Pretpostavljam da će biti rotacija, ali se u našem mentalitetu ništa neće promeniti. Nastavljamo gde smo stali. Želimo da uz dobru igru zasluženo slavimo i osvojimo tri boda, to je i cilj. Svi su spremni, motivisani. Igraće ekipa koja je dovoljno kadra da iznese teret izazova. Mi smo bazirani na timskom duhu, nije važno ko će početi, a ko će ući kasnije. Nekada i ti koji uđu u igru odluče meč – rekao je Piksi i potom dodao:

Svi igrači su shvatili ideju šta Srbija želi. Svi su shvatili sistem igre, koji je dao ono što mene kao trenera zadovoljava. Da budemo ofanzivni, da igramo dinamičan fudbal, koji će biti prihvaćen. Rezultat ili stil igre koji želimo da pokazujemo treba da donese i rezultat. Ne vidim da će biti nekih promena u razmišljanju, da li će neko igrati levo ili desno, to je nebitno. Ovde je pitanje kako igraš fudbal, kako interpretiraš stil fudbala koji želiš. Srbija mora da dominira, to mene zanima. Igrači su tu da sprovedu ono što se želi.


Podsetimo Srbija je u grupi B4 zajedno sa Norveškom, Slovenijom i Švedskom, a cilj je jasan – prvo mesto u grupi.

– Totalno mi je nebitno ko šta misli. Važno je šta mi mislimo i šta možemo. Ako neko misli da smo favoriti, hvala mu na tome, znak je da nas cene. Ali nismo ništa veći favoriti nego što su preostale tri ekipe. Svi imamo mečeve gde treba da pokažemo kvalitet. Naš cilj je da budemo prvi u grupi. Da li ćemo uspeti? Videćemo. Mislim da hoćemo. No, to moramo da pokažemo. Nemam dilemu da će igrači ovo shvatiti najozbiljnije. Sve četiri ekipe imaju podjednake šanse. Moramo da radimo vredno i ćutimo, da ostavimo drugima da nas hvale. Ili da nas kritikuju, mada mislim da to neće biti potrebno. Igralo se u Oslu, postigao sam gol iz slobodnog udarca, onda je Zlatko Vujović postigao drugi gol, pa su oni dali nama. Mnogo važan meč za nas u kvalifikacijama za Mundijal u Italiji 1990. godine. Lepo sećanje, ali to je davna prošlost. Očekujem da nastavimo kontinuitet koji smo imali početkom prošle godine. Dobra igra, ofanzivan fudbal, jak mentalitet, vera… Idemo utakmicu po utakmicu.

Zadovoljan je Stojković kako se njegova ekipa pripremala za ovaj meč.

Veoma sam zadovoljan treninzima koje smo imali, ponašanjem igrača i celokupnom atmosferom. Ovu utakmicu, kao i sledeće, dočekujemo mirni i koncentrisani na ono što treba da uradimo. Norveška je težak protivnik, ne treba imati dilemu oko toga. Imaju nekoliko igrača koji su svetska klasa. Sa druge strane, to što je bilo iza nas je prošlost, istorija. Moramo da gledamo ka budućnosti, da se suočavamo sa izazovima pred nama. To su ove utakmice u Ligi nacija. Zadovoljstvo mi je da vidim igrače da pokazuju solidarnost na terenu i van njega, bez obzira na naporne sezone. Čini me srećnim takav stav. Istrčaćemo u skladu sa dogovorom po pitanju onoga što želimo da prikažemo. Da će biti teško – biće. Verujemo u ono što radimo i kvalitet koji imamo. Samo treba da ga pokažemo.

Najbolji igrač Norveške je svakako Erling Haland.

Ko je Haland? Fantastičan igrač, neverovatan. Njegov prelazak u Siti sve govori. Moja odbrana će morati da bude na nivou kako bi ga ispratila. Veoma je opasan, posebno u šesnaestercu. Imam veliko poštovanje prema Norveškoj i prema stilu igre koji propagira. Ima sjajne igrače. Moramo da budemo koncentrisani sve vreme i odigramo kvalitetno kako bismo zabeležili dobar rezultat. Bićemo spremni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter