0
ATP

FOTO: STARSPORT

NOVAK OSVOJIO DRUGI SET I IZJEDNAČIO REZULTAT: Srbin se digao iz pepela – sada juriša ka totalnom preokretu!

Objavljeno: 31.05.22 u 23:32

Odličan tenis igraju jedni od najboljih u istoriji.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković uspeo je da osvoji drugi set protiv Rafaela Nadala i tako izjednači rezultat na 1:1 u setovima. Srbin se i pored lošeg starta seta, brzo podigao i oduševio sve svoje navijače neverovatnim preokretom.

Đoković je prvi imao servis na meču, ali je Nadal uspeo da napravi brejk i tako stvori veliku prednost već na startu. Priliku za brejk, vrlo brzo imao je i Novak, ali je španski teniser odbio njegov nalet u 4. gemu. Već u narednom, kao da je Novaka stigla kazna za propuštenu priliku, kada je Nadal ponovo ‘oduzeo’ servis srpskom teniseru za 4:1.

Do kraja seta, oba tenisera su uspešno sačuvala svoj servis i Nadal je poveo sa 1:0 (6:2). Ipak, ne treba zaboraviti da najboljem teniseru sveta nije strano da juri zaostatak, a poznata je i njegova mentalna snaga.

U drugom setu, Nadal je nastavio sa fenomenalnom igrom, poveo je 3:0, ali je Srbin uspeo da se potpuno vrati u meč i povede sa 4:3. Srbin je nastavio sa sigurnom igrom, imao je prednost od 5:4, a onda je zadao i bolan udarac Nadalu, oduzevši mu servis u presudnom momentu za 6:4 i 1:1 u setovima.

Nema sumnje da će ovo biti pravi teniski maraton, jer su prva dva seta trajala čak 2 sata i 18 minuta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter