0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Final-Novak Djokovic (SRB) v Andrey Rublev (RUS) Beograd, 24.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

NOVAK JE IMAO SVOJE SANŠE, ALI JE NADAL POKAZAO KLASU U PRVOM SETU: Srpski as gubi – ipak to mu nije strano!

Objavljeno: 31.05.22 u 22:08

Sigurno nas očekuje još zanimljiviji susret.

U drugom četvtfinalu Rolan Garosa snage odmeravaju najbolji teniser sveta Novak Đoković i jedan od njegovih najvećih rivala Rafael Nadal. Španac je poznat po njegovoj igri na šljaci, to mu je omiljena podloga i ima samo 3 poraza na ovom Gren slemu. Ipak, ne treba zaboraviti da je za 2 zaslužan Novak, dok ga je jednom porazio Robin Soderling sada već davne 2009. godine.

Prvi gem, bio je možda i najzanimljiviji u dosadašnjem toku meča. Đoković je imao servis, ali je Nadal uspeo da napravi brejk i tako stvori veliku prednost već na startu. Priliku za brejk, vrlo brzo imao je i Novak, ali je španski teniser odbio njegov nalet u 4. gemu. Već u narednom, kao da je Novaka stigla kazna za propuštenu priliku, kada je Nadal ponovo ‘oduzeo’ servis srpskom teniseru za 4:1.

Do kraja seta, oba tenisera su uspešno sačuvala svoj servis i Nadal je poveo sa 1:0 (6:2). Ipak, ne treba zaboraviti da najboljem teniseru sveta nije strano da juri zaostatak, a poznata je i njegova mentalna snaga.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter