0
Fudbal

Fudbal-Sasa Lukic and Filip Kostic-Press Conference Stara Pazova, 31.05.2022. foto: Starsport.rs ©

KOSTIĆ I LUKIĆ SLOŽNI: Umor ne postoji kada je reprezentacija u pitanju!

Objavljeno: 31.05.22 u 11:36

Dva dana uoči starta u Ligi nacija i utakmice protiv Norveške u Beogradu, na konferenciji za medije u Staroj Pazovi na pitanja novinara odgovarali su igrači sredine terena naše reprezentacije Filip Kostić i Saša Lukić.

Prvotimac Ajntrahta ne krije da se oseća umorno posle fenomenalne sezone koju je krunisao osvajanjem trofeja u Ligi Evrope i priznanjem za najboljeg igrača ovog takmičenja:

”Kada je reprezentacija Srbije u pitanju, nikakav umor ne dolazi u obzir. Stisnuću zube i pružiti maksimum u naredne četiri utakmice, a onda idem na zasluženi odmor. Ovo je dobra prilika još više uigramo sve linije tima i da selektor pronađe idealnih 11 za mečeve na Svetskom prvenstvu protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske. Norvešku poznajemo iz onog baraža za Evropsko prvenstvo, znamo šta su im mane i vrline, neće nam biti nimalo lako. Jedno je sigurno, Srbija neće odustati od napadačkog fudbala, a moj glavni zadatak biće da hranim loptama naše najisturenije igrače. Dopada mi se ta uloga jer i u klubu igramo u sličnoj formaciji. Ovo je bila moja najuspešnija sezona u karijeri, jako teška i naporna, ali se isplatilo. Uz adekvatan rad i dobru atmosferu, rezultat dođe sam po sebi. Bio sam u Kragujevcu i pratio utakmicu Radničkog u baražu za Super ligu, volim taj klub jer mi je mnogo pružio na početku karijere. Nisam zadovoljan kako su odigrali, ali je najvažnije da su ostali u elitnom rangu. Što se tiče raspoloženja javnosti, oseća se da smo igrama i kvalifikacijama i plasmanom na Svetsko prvenstvo vratili veru u srpsku reprezentaciju. Publika je jako važan faktor u borbi za bodove i pozivam ih da nas podrže u mečevima protiv Norveške i Slovenije”.

Fudbal-Sasa Lukic and Filip Kostic-Press Conference
Stara Pazova, 31.05.2022.
foto: Starsport.rs ©

Saša Lukić je u protekloj sezoni bio jedan od najvećih aduta trenera Torina Ivana Jurića, čemu svedoči minutaža i podatak da je u Seriji A propustio samo tri utakmice (dve zbog žutih kartina i jednu zbog lakše povrede):

”Jedva smo čekali da se okupimo, pošto u poslednjih godinu dana vlada sjajna atmosfera u reprezentaciji svima nam je zadovoljstvo da nosimo dres sa državnim grbom. Liga nacija je ozbiljno takmičenje i idemo na prvo mesto. Srbija mora da postavlja sebi visoke ciljeve i da pokazuje što lepši fudbal. Daćemo sve od sebe da odigramo što bolje. Norveška je ozbiljna reprezentacija, pobedili smo ih na njihovom terenu u baražu za Evropsko prvenstvo, imaju sjajne pojedince o kojima ne treba trošiti reči. Ipak, sve zavisi od nas, mi se pitamo šta će biti na terenu, kao što je bilo i tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Od prvog dana idemo u svakoj utakmici na pobedu, tako će biti i sada. Ako budemo na nivou kao u Lisabonu, neće biti problema. Zašto da menjamo napadački stil kad nam ide dobro. Selektor je pozvao 30 igrača, biće dosta rotacija. Svi zaslužuju da budu na spisku i spremni su da pomognu reprezentaciji da dođe do maksimalnog učinka u prva četiri meča. Do Svetskog prvenstva ima još dosta vremena, možda je bilo bolje da se završni turnir igrao u junu. Imamo puno igrača koji su završili sezone na najbolji mogući način i nalaze se u vrhunskoj formi. Ali moramo da se fokusiramo na ovo što nas očekuje u Ligi nacija i da nastavimo da gradimo pozitivnu atmosferu unutar i oko reprezentacije. Ova generacija je svesna da može da napravi nešto veliko u Kataru”.

Fudbal-Sasa Lukic and Filip Kostic-Press Conference
Stara Pazova, 31.05.2022.
foto: Starsport.rs ©
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter