0
ATP

(190903) -- NEW YORK, Sept. 3, 2019 (Xinhua) -- Marin Cilic of Croatia hits a return during the men's singles fourth round match between Rafael Nadal of Spain and Marin Cilic of Croatia at the 2019 US Open in New York, the United States, Sept. 2, 2019. (Xinhua/Li Muzi)

ČILIĆ NAKON MONUMENTALNOG TRIJUMFA: Rekao sam sebi „Pometi sve“!

Objavljeno: 31.05.22 u 09:49

Prezadovoljan je nekadašnji Gren slem šampion.

Hrvatski teniser Marin Čilić je savladao drugog igrača sveta Danila Medvedeva sa 3:0 (6:2, 6:3, 6:2) i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa. Tek nešto više od sat vremena bilo je potrebno da 33-godišnjak dođe do velike pobede, a dvojica rivala su izjedančena bila samo na startu meča.

Tanka je nit koja deli od potpune kontrole i kad se meč preokrene imao sam takav slučaj sa Danilom prošle godine i dosta često sa ostalim top igračima koji u svakom trenutku traže rešenje, pokušaće nešto novo, drugi način igre. Danil je na kraju drugog seta otišao u toalet, da razbije ritam i da se regeneriše. Tu sam napravio brejk koji je bio apsolutno ključan da steknem veliku prednost. Pomoglo mi je baš veliko iskustvo protiv top igrača na grend slemovima da ostanem na najvišem nivou, tako sam ostao u igri i odigrao mentalno na najvišem nivou – rekao je Čilić.

Marin je jedni osvajač Gren slema koji je preostao u žrebu pored Rafe i Novaka.

–  Kada sam dolazio rekao sam sebi „Pometi sve.“ Izgleda jednostavno, ali igraju se mečevi na tri dobijena seta. Zahtevno je mentalno ostati unutra, pogotovo ja koji igram tenis, koji tražim pripremu sa nogama. Ne igram defanzivni tenis, gde mogu da pretrčavam. Za takav tenis je potreban je ozbiljan fokus i to je ove godine što mi je fantastično. Ne ide uvek u pravom smeru, ali zadržavam taj nivo i to mi je najveća dobit.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter