0
Fudbal

BELGRADE, SERBIA - OCTOBER 12: Head coach Dragan Stojkovic of Serbia reacts during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Serbia and Azerbaijan at Rajko Mitic stadium on October 12, 2021 in Belgrade, Serbia . (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

STOJKOVIĆ GOVORIO ZA MEDIJE: Evo zašto Katai nije pozvan, takođe objasnio zašto nema Vlahovića!

Objavljeno: 30.05.22 u 13:01

Reprezentacija Srbije počinje sa svojim takmičenjem u Ligi nacija, tačnije drugoj diviziji tog takmičenja. Orlove već u četvrtak čeka meč sa Norveškom u Beogradu, u nedelju će biti domaćini i Sloveniji, a potom slede dva gostovanja – Švedskoj u Stokholmu (9. jun) i Sloveniji u Ljubljani (12. jun). Selektor reprezentacije, Dragan Stojković, govorio je za medije o predstojećem ciklusu.

Evo kakvo je fizičko stanje igrača..

Učinićemo sve da naš tim bude dovoljno pripremljen, da četiri utakmice se odigraju na najvećem nivou, bez obzira što su se završila prvenstva. Nekolicina igrača je trenirala u Pazovi desetak dana i nema mesta zabrinutosti. Biće dovoljno motivisani, radi se o ozbiljnom takmičenju, a mi ćemo pronaći rešenja da budemo maksimumu. Zasićenost ne sme da postoji dokle god postoje obaveze.

Potom razlog nedolaska Dušana Vlahovića.

Izgleda da je trebalo da ostane u Fiorentini, a ne da pređe u Juventus. Već neko vreme igra sa bolovima i radi se o preponskom delu. Bili smo u stalnom kontaktu sa njegovim klubom, znamo tačno o čemu se radi i neće biti sa nama u ovom periodu zbog bolova u preponskom delu.

Mašović i Eraković su potencijalni debitanti na spisku.

Reagovali smo na poziciji štopera da proverimo Erakovića i Mašovića. Mislim da je dobra odluka, potpuno logična jer obojica pružaju partije koje su pohvalne. Eraković već dugo igra na dobrom nivou, pogledajte koliko je važno pravilo bonus igrača. Da nema tog pravila teško bismo ga gledali u prvoj postavi… Zahvaljujući tome, kao i igrama i ponašanjem, skrenuo je pažnju. Odlučio sam ranije da dobije poziv, ne zbog finala Kupa Srbije…

Juri se plasman u elitno društvo.

– Ovu Ligu nacija shvatamo vrlo važno, može da nam donese benefit. Razmišljamo da budemo prvi u grupi, ono nas zanima i učinićemo sve da dođemo do njega. Vreme slavlja je prošlo i lepog osećaja, prošao je Lisabon. Okreće se nova stranica da što spremniji i kvalitetniji dočekamo Ligu nacija, koja nosi takmičarski duh. Respekt Švedskoj, ali najviše sebe respektujemo.

Dotkao se i finala Kupa Srbije.

– To je bilo finale koje moramo da čuvamo i volimo. Daje lepotu zemlji, finale Kupa je svetinja. Video sam borbenu utakmicu, momente kada su jedni i drugi bili bolji, ali je odlučio Katai sa dva gola. Velika insipiracija i talenat, zaslužena pobeda Zvezde. Ambijent je bio odličan – dodao je Stojković, koji nije imao komentar na poruku jednog dela navijača.

Piksi je objasnio i zašto nema Kataija na spisku.

– Uvek ima prostora za bilo koga, čak i za njega. Opet ću reći da je lider, igra Zvezda dosta zavisi od Kataija, pored Ivanića. Pokazao je kvalitet, ali imamo kompoziciju tima i potpuno me zadovoljava. Svi ste mogli da vidite i da se uverite. Momci koji su na spisku su pokazali visok nivo igre i talenat, zato nastavljaju tamo gde smo krenuli. Teško menjam i imam puno poverenje u snage koje smo pozvali.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter