0
ATP

FOTO: Twitter/Roland-Garros/Screenshot

ČUVENI TENISER NAJAVLJUJE KLASIK: Novak izgleda nestvarno snažno!

Objavljeno: 30.05.22 u 10:50

Šveđanin jedva čeka duel.

Savladao je Rafael Nadal upornog Feliksa Ože Alijasima nakon pravog rolerkostera i pet setova i tako zakzao novi klasik sa Novakom Đokovićem, ovaj put u četvrtfinalu najvećeg turnira na šljaci. Ovaj duel, poput onog prošlogodišnjeg, ima težinu kao jednog od najvažnijih u istoriji, jer se sastaju dva najbolja tenisera u istoriji sporta u trci za tron. Mats Vilander je istakao svoje viđenje meča.

Mislim da će Rafa u Novaku pronaći izrazito motivisanog protivnika. Mislim da Novak neverovatno dobro koristi publiku da se „zapali“, bilo da su za njega ili protiv njega. Ali, publika je na ovom turniru često za onog koji ima manje šanse za pobedu. Teniski gledano, ne mogu da verujem da se Novak tako brzo vratio na svoj nivo.

Neverovatno sam uzbuđen zbog predstojećeg meča, jer pamtim da su prošle godine on i Nadal igrali u polufinalu. Rekao sam i tada da je to verovatno najbitniji okršaj u istoriji, jer je Novak jurio 20. slem, to kažem i sada – istakao je Vilander i dodao:

Novak izgleda nestvarno snažno, odlučan je. Kreće se strašno dobro, agresivan je kao nikada do sada i ispaljuje drop-šotove u pravim momentima. Koristi energiju publike jer su oni za njegove rivale. Nisu protiv njega, ali jesu za njegove protivnike, autsajdere – ističe Vilander.

Vilander ističe da Novak želi da pokaže koliko je jak.

To pokazuje svojim govorom tela i očekujem istu stvar i protiv Rafe, jer u Parizu niko nije protiv Nadala. Mislim da će emotivna borba biti neverovatna i nadam se da ću imati sedište da to ispratim – zaključio je Vilander.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter