0
Evroliga

Dusan Alimpijevic Partizan - Bursa Evrokup, Eurocup 20.4.2022. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

BURSA MOŽE U EVROLIGU: Iz Turske tvrde da će prihvatiti poziv!

Objavljeno: 30.05.22 u 11:46

Finalista Evrokupa nisu odustali.

Ekipa turske Burse našla se u finalu Evrokupa, a sa druge strane je bio moćni italijanski Virtus. Ekipa Dušana Alimpijevića nije uspela da napravi još jedno u nizu iznenađenje i ostala je bez trofeja, ali to nije nikoga razočaralo, jer su očekivanja odavno prevaziđena.  Ipak, moguće je da se Bursa ne etablira kao standardna ekipa u Evrokupu, jer nije isključeno da zbog Fruty Extra kompanije, koja je postala jedan od sponzora Evrolige, dobiju pozivnicu za elitno evropsko takmičenje.

„Ako nas Evroliga pozove, prihvatićemo da igramo. To će prihvatiti i naša uprava i sponzor“, rekao je generalni menadžer Burse Nedim Judžel.

Ipak Bursa u ovakvoj konstalaciji neće moći da uđe u Evroligi.

„Budimo realni Evroliga j eskupa. Ne možemo da priuštimo to sada. Neophodno će biti naći još jednog ili više sponzora. Ako pozivnica dođe, onda ćemo pričati. Deluje kao težak zadatak. Rizik igranja Evrolige je ogroman. Ako pogledate primere Galatasaraja, Karšijake i Darušafake, kada su izašli iz Evrolige nisu mogli da se oporave nekoliko naradnih godina sa ekonomske tačke gledišta“, rekao je Judžel.

Budžet je glavni problem za sada, jer je minimalni sedam miliona.

„Moramo da priznamo da je Bursa išla nekoliko stepenika vema brzo i da je možda trčala uz stepenice. Najbolje je da budemo čvrsto na zemlji“, dodao je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter