0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@NFFC

NAJSKUPLJA UTAKMICA NA SVETU: Dvostruki prvak Evrope ili trostruki prvak Engleske!?

Objavljeno: 29.05.22 u 10:19

Čeka se poslednji član Premijer lige.

Čempionšip ove godine nije bio preterano uzbudljiv što se tiče borbe za sam vrh tabele jer je Fulam sa velikom lakoćom došao do titule, takođe klubovi koji se sele u niži rang su bili poznati dosta rano, ali mesto koje direktno nudi promociju izazvalo je mnogo borbe. Kada je ono pripalo Trešnjicama, ostali su morali da se okrenu plejofu.

Pa tako je Hadersfild, koji je do treće pozicije došao u samoj završnici sezone, uspeo da eliminiše Luton Taun ukupnim rezultatom 2:1. Terijeri su relativno skoro bili u Premijer ligi, ali se trostruki šampion 2019. osramotio, pa je u uzeo svega 16 bodova te sezone, i imao jednu od najgorih sezona u istoriji kluba. Sada traže povratak nazad u elitu u meču koji potencijalno može da donese 170.000.000 funti pobendiku, a možda su i najveće iznenađenje, jer su u prethodne dve sezone imali grčevitu borbu za opstanak ispred sebe.

Što se dvostrukog prvaka Evrope tiče, Šumari u eliti nisi bili od kako je novi milenijum nastupio. Poslednji put su imali status premijerligaša 1999. godine. Od tada se nalaze u niželigaškom fudbalu, a dva puta su pre nekih desetak godina uzastopno bili u doigravanju, ali dalje od polufinala nisu mogli. Imali su priliku da trijumfom na Vitalitiju dva kola pre kraja preskoče Bornmut i direktno odu u najjači rang, ali su minimalno poraženi, pa su kasnije pali i na četvrtu poziciju.

Bilo kako bilo, ko god pobedi postaće bogatiji za više od 200 miliona evra, a pobednik će se znati nakon meča koji se igra danas u 17:30 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter