0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@realmadrid

LUKA JOVIĆ U ODABRANOM DRUŠTVU: Srpski igrači sa peharom Lige šampiona, evo koliko ih je u ovom veku!

Objavljeno: 29.05.22 u 10:49

Nije velika uloga, ali kući nosi medalju.

Fudbaleri Real Madrida sinoć su svom klubu doneli 14. titulu Lige šampiona, i tako pomerili apsolutan rekord koji verovatno, neće nikada ni biti dostignut jer je najbliži pratilac Milan sa sedam. Finale je završeno minimalnom pobedom Los Blankosa, a strelac jedinog gola je bio Vinisijus Džunior. 

Taj gol je doneo prestižni trofej i Luki Joviću, koji je postao prvi srpski fudbaler nakon Branislava Ivanovića, koji je na današnji dan pre deset godina osvojio LŠ sa Čelsijem, sa osvojenim „ušatim“ peharom. Nekadašnji napadač Crvene zvezde je ove godine zabeležio tri nastupa, nešto manje od dva sata ukupno provedenih na terenu, bez postignutog gola, jedina statistička kolona koju je napunio jeste jedna javna opomena.

Što se ostalih srpskih fudbalera sa ovim takmičenjem tiče, čak 16 igrača iz Srbije se našlo na krovu Evrope, a svega četvorica u ovom veku. Prvi igrač iz naše zemlje je bio Velibor Vasović pre više od pola veka, kada je kao kapiten Ajaksa podigao trofej.

Velibor Vasović (Ajaks, 1971)

Boriša Đorđević (HSV, 1983)

Vladimir Jugović (Juventus, 1996)

Perica Ognjenović (Real Madrid, 2000)

Nemanja Vidić (Mančester junajted, 2008)

Dejan Stanković (Inter, 2010)

Branislav Ivanović (Čelsi, 2012)

Luka Jović (Real Madrid, 2022)

Sa Crvenom zvezdom 1991. godine titulu prvaka Evrope sovojili su:

Vladimir Jugović, Dragiša Binić, Željko Kaluđerović, Slobodan Marović, Siniša Mihajlović, Ivica Momčilović, Stevan Stojanović, Vlada Stošić, Rade Tošić, Goran Vasilijević.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter