0
Evropske lige

FOTO: Chelsea FC/Twitter

ZAVRŠILA SE JEDNA ERA: Sada je i zvanično – Čelsi je prodat, evo ko je novi vlasnik!

Objavljeno: 28.05.22 u 12:51

Čelsi ima novog vlasnika.

Već nekoliko meseci situacija u glavnom gradu Engleske je prilično turbulentna, zbog prodaje Čelsija. Mnogi kandidata se našlo na spisku za potencijalnog vlasnika, ali u toj trci je pobedio Tod Boli, vlasnik bejzbol kluba Los Anđeles Dodžers.

Engleski gigant je danas izdao saopštenje u kojem je potvrdio da su razgovori između dve strane ušli u završnu fazu, i da je klub prodat sinoć.

Tod Boli bi navodno trebalo da preuzme klub predstojećeg ponedeljka, a pred njim je težak zadatak – pre svega da konsoliduje situaciju u engleskom gigantu, koji je prilično ‘uzdrman’ zbog dešavanja u proteklih nekoliko meseci. Bogatstvo pomenutog biznismena se procenjuje na oko 4.5 milijarde dolara.


Podsetimo, sve je krenulo tako što su tamošnje vlasti zbog rata u Ukrajini, a u vidu sankcija, odlučile da Romana Abramoviča proteraju, te je on morao da klub stavi na prodaju početkom marta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter