1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

ZVEZDA VODI U FINALU: Radonjiću prva runda, Džoni u doigravanju – neobjašnjiv fenomen! (VIDEO)

Objavljeno: 27.05.22 u 22:06

Crveno-beli poveli.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u prvoj utakmici finala ovogodišnjeg izdanja ABA lige rezultatom 90:76 i tako došla do prednosti. Meč je bio u egalu celo prvo poluvreme, ali je loš ulazak u treću deonicu gde je Zvezda otišla na dvocifrenu razliku na kraju i koštao Partizan.

Prva četvrtina se igrala u serijama, najpre je Partizan poveo, da bi crveno-beli vratili prednost na svoju stranu, ipak Partizan je preko Pantera, Madara i Avramovića sa distance vratio prednost na svoju stranu, i sa četiri poena prednosti otišao na odmor. U drugoj deonici stvari su nešto drugačije, Zvezda je uspela da sustigne prednost i da uvede meč u potpuni egal, a potom i okrene rezultat na svoju stranu. centralna figura ove četvrtine je bio Dejan Davidovac.

Celo prvo poluvreme je prošlo u egalu, nisu mogli rivali da naprave osetniju prednost, ali u nastavku su se stvari promenile na krilima Ognjena Dobrića koji je pogodio tri trojke, a jednu gotovo sa devet metara. Trenutni rezultat je 66:58, a Zvezda je dosta bolje ušla u ovaj nastavak, dok je na drugoj strani Kevin Panter pronašao ritam i drži crno-bele na jednocifrenom priključku. U poslednjoj deonici je Dalas Mur doveo Partizan do svega šest poena zaostatka, ali je Nikola Ivanović upalio svoj prepoznatljivi režim i sa 10 poena u završnici doneo trijumf crveno-belima.

 

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bili su Nikola Ivanović sa 18 poena i pet asistencija , Luka Mitrović je dodao 14, a Ognjen Dobrić je imao isti broj poena. Kod Partizana najbolji su bili Kevin Panter sa 15, odnosno Dalas Mur sa 12. Meč broj dva se igra u nedelju u istom terminu.

0
0

1 Komentara

  1. Lepo je pre neki dan rekao Lončar. Partizanu fali jedan dobar, ali iskusan plej. To je presudilo, a nažalost mislim da će presuditi i u celoj seriji. Naravno, i centri su nam užas. Koprivica će biti dobar ali u perspektivi, Lesor katastrofa. Kada su ih razbili poluigrači Mitrović i Kuzmić onda je jasno kakvi su nam bili centri.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter