0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

NBA: Golden Stejt savladao Dalas i otišao u finale NBA lige (VIDEO)

Objavljeno: 27.05.22 u 08:24

Voriorsi će se boriti za NBA prsten.

Košarkaši Golden Stejta nadigrali su tim Dalasa sa 4:1 u pobedama, u finalu Zapadne konferencije najbolje košarkaške lige na svetu.

Voriorsi su u petoj utakmici slavili sa 120:110 nadigrali Maverikse i tako postali konferencijski šampioni.

Izabranici Stiva Kera su bez velikih problema i dilema došli do šestog NBA finala u poslednjih osam godina, iako je Dalas u trečoj četvrtini uspeo da preuzme incijativu i umanji dvocifrenu prednost. Veoma dobru utakmicu odigrao je Nemanja Bjelica, pre svega odbrambeno, pošto je u nekoliko navrata zauastavio Luku Dončića. Bjelica je za dvadesetak minuta igre postigao je pet poena uz šest skokova i tri asistencije.


(VIDEO:YouTube/NBA Highlights)

Klej Tompson je bio najefikasniji, a meč je završio sa 32 poena uz dva skoka i tri asistencije, Stef Kari je sjajno razigravao saigrače uz 15 poena, tri skoka i devet asistencija, a Kevon Luni je dominirao u skoku i sa sedam ofanzivnih i 11 defanzivnih skokova bio nerešiv problem za Meveriks.

Na drugoj strani je Luka Dončić ubacio 29 poena, iako nije bio preterano šuterski raspoložen, gađao je 10/28, dok je pogodio samo tri trojke iz 13 pokušaja. Imao je odličnu podršku u vidu Spensera Dinvidija koji je ubacio 26 poena, a pogodio je sedam trojki iz devet pokušaja.

Posle dve godine pauze, Voriorsi će vojevati finalni bitku za četvrti šampionski prsten u poslednjih osam godina, a sada čekaju rivala iz duela Boston – Majami, gde je 3:2 u seriji.

 

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter