0
Fudbal

FOTO: FSS

KADETI NEMAJU GRANICU: Danska je bivša, sada je meta prvak Evrope! (VIDEO)

Objavljeno: 27.05.22 u 20:22

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) oduševila je sve igrama na Prvenstvu Evrope u Izraelu. Izabranici selektora Radovana Krivokapića izborili su plasman među četiri najbolje selekcije u Evropi, a 29. maja na stadionu u Netanji (20.00 srednjeevropsko, 21.00 lokalno vreme) boriće se sa Holandijom za meč koji odlučuje o prvaku Evrope. Drugi polufinalni par čine Francuska i Portugalija.

– Holanđani su aktuelni šampioni Evrope u ovom uzrastu. Prethodna dva ciklusa nije bilo završnice Prvenstva Evrope zbog kovida, a pre toga Holandija je osvojila vezano dva šampionata. Za nas ništa novo, svima je poznata holandska škola, a mi se za ovaj meč pripremamo kao i za svaki drugi. Danas ćemo nekoliko sati, saradnici i ja, potrošiti na analizi njihove igre, imaju vrlina, imaju i mana. Potražićemo ih. Kao i uvek prvo gledamo sebe, veoma je važno da se momomci regenerišu, oporave i pripreme za novo iskušenje. Njima nije važno ko je s druge strane terena, fantastična su grupa, sjajni momci. Ponovo ćemo imati sastanak, danas i sutra, nisu to dugi sastanci. Dovoljno da ih upoznamo sa onim što nas očekuje, kroz trening pripremimo taktiku i onda dobar deo toga primenimo na utakmici – rekao je selektor Radovan Krivokapić za sajt FSS.

FOTO: FSS

Više nije tajna, posle analize rivala, uvek sleduje neko iznenađenje koje igračima podiže adrenalin, povećava koncentraciju i utiče da na meču pruže svoj maksimum. Tako je bilo pred svaki meč, pogotovo interesantno je bilo pred meč sa Španijom, ali i Danskom, kada su momci gledali pet minuta velike pripreme i borbe iz čuvenog filma „Sparta“.

– Ovo je jedna, usuđujem se da kažem, posebna generacija momaka, veoma pametnih, posvećenih, talentovanih igrača. Ne treba im ništa reći dva puta, lako i brzo sve upijaju, a poštovanje prema sebi i drugima ih čini posebnim. Shvataju poentu, prihvataju poruku, veruju u ono što svi zajedno radimo.

Koliko sama priprema o kojoj govorimo, daje rezultat, najbolje se videlo protiv Danske…

– Da, primetili ste. Prvi gol Simića, posle prekida koji je izveo Stanković, preslikan je golu koji je Simić postigao dan ranije na treningu. Posle prekida koji je izvedan sa istog mesta, od istog igrača, Stankovića. Ima tu dosta stvari tokom igre koje su se ponavljale, a radili smo ih na treningu. I u fazi napada, ali i u fazi odbrane. Gledamo da sa što više detalja upoznamo momke, a opet da to ne traje predugo.

Srbija trenutno ima i najboljeg strelca na šampionatu?

– Iz dobrog tima sve dolazi, zato i momci stalno ističu – tim. Tim je prošao sva iskušenja i preokrete u kvalifikacijama, onda u grupi na Prvenstvu Evrope, zatim i protiv Danske izašao kao pobednik. A nema sumnje da će iz ove generacije igrača mnogi u budućnosti postati A reprezentativci – ne ostavlja dilemu selektor koji dve godine predvodi ovu genraciju sjajnih momaka, Radovan Krivokapić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter