0
Domaći fudbal

Fudbal-Kup Srbije-Finale-Final-Season 2021/2022 Crvena Zvezda v Partizan Beograd, 26.05.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

STANKOVIĆ NAKON JOŠ JEDNE DUPLE KRUNE: ‘Odbranili smo je svi zajedno!’

Objavljeno: 26.05.22 u 21:35

Dejan Stanković je sinonim za trofeje, bio je to i kao igrač, sada je to i kao trener. Crvena zvezda je osvojila „duplu krunu“, 12. u istoriji kluba.

Odbranili smo „duplu krunu“, svi zajedno, ne može pojedinac da bude iznad grupe, a kada treniraš ovakve ljude, kao što su moji igrači, onda je sve moguće. Uz ovakav stadion, atmosferu, podršku kluba, ovo je sezona za pamćenje i izvlačenje pouka. Imamo stabilan klub, imamo ljude od kojih sam naučio dosta, to su Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela, Dragan Džajić, Svetozar Mijailović, Vladimir Petrović, njihovi saveti su zlatni. Završili smo sezonu trofejem, to su obaveze i ciljevi Crvene zvezde i tako će biti i svake sledeće godine, jer želimo da osvojimo sve što možemo. Zapamtićemo ono što smo dobro radili, a bilo je toga, naučićemo na greškama, ali sada nam je potreban odmor i neka momci proslave i uživaju dve nedelje sa porodicama. Posle toga, opet nas čekaju novi izazovi i ciljevi, ali to je Zvezda. Čestitam navijačima, danas su ponovo bili fenomenalni – počeo je Stanković.

Samo reči hvale imao je za igrača utakmice – Aleksandra Kataija.

Kada je neko igrač utakmice, to sve govori, dva fenomenalna gola, jedan lepši od drugog. Čvrsta i teška utakmica, na momente i ne baš lepa, ali igra se za trofej, to je čvrst i jak fudbal. Obe ekipe su želele pobedu i čestitao bih i večitom rivalu na fer i korektnoj borbi. Imali smo momente gde smo morali da trpimo, ali i trenutke kada smo igrali dobro. Pišu se trofeji, a sezonu smo završili na najlepši mogući način.

Fudbal-Kup Srbije-Finale-Final-Season 2021/2022
Crvena Zvezda v Partizan
Beograd, 26.05.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Detaljnije je Stanković govorio i o formaciji koja se menjala u toku utakmice.

Spremili smo se da igramo sa trojicom u odbrani, jer smo znali šta Partizan radi i koliko igrača imaju u napadu. To je dobro funkcinoisalo, iako smo imali jedan ili dva propusta, što je stvar koncentracije, jer nismo imali mnogo vremena da spremimo utakmicu. Pankov je imao probleme, operisao se u februaru još, odigrao je danas 65 minuta fantastično, a ako sam već menjao, onda sam hteo da ubacim napadača i da se vratimo u „romb“ i iz toga je usledio drugi gol. Lopta u prostor i onda maestro Katai postiže fenomenalan gol – podvukao je Stanković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

nbsp;

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter