0
Evropske lige

FSS Fudbalski savez Srbije, UEFA, predsednik Aleksander Ceferin 31.3.1017. Mart 31. 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

ČEFERIN BESAN NA REAL: Oni su samo ogorčeni!

Objavljeno: 26.05.22 u 11:46

Slovenac brani Parižane.

Kilijan Mbape odlučio je da ostane u Parizu, te je produžio ugovor sa klubom, ali neće baš svi ostati na pozcijama, na kojima su dosad bili. Iako se pričalo da je gotovo izvesno novi igrač Reala, došlo je do potpunog zaokreta, ono što je navodno bilo dogovoreno, palo je u vodu, a Mbape je ostao u ‘gradu svetlosti’. Iz Madrida je stigla salva uvreda na račun UEFA kako je ovako nešto nedopustivo, ali predsendnik Aleksander Čeferin, brani svoju organizaciju u razgovoru za BBC.

„UEFA ima prilično stroga pravila finansijskog fer-pleja. Ko bude poštovao naša pravila, dobrodošao je da igra na našim takmičenjima. Ko neće da poštuje pravila, neće ni da igra“, rekao je Čeferin, da bi nastavio:

„Ni Real ili bilo ko drugi neće da kaže UEFA šta da radi. Oni su ogorčeni sa jedne tačke gledišta, ali, koliko ja znam, ponuda Reala je bila slična ponudi PSŽ-a. Rekao sam to mnogo puta i ponoviću, recite mi jedan argument zašto kompanija iz Katara ne bi trebalo da bude vlasnik kluba“,rekao je Čeferin.

Kaže da izuzetaka od pravila nema.

„Ako kažete da klubovi pripadaju navijačima, šta je sa engleskim klubovima – imaju vlasnike iz SAD, neki sa Bliskog istoka, imaju vlasnike iz Engleske. Dakle, potpuno je ista situacija i zaista sam umoran od ovih optužbi bez ikakvih konkretnih osnova. Želim da znam ko je prekršio pravila i ako prekršite pravila, bićete kažnjeni“, zaključio je Čeferin.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter