0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NOVA ČAST ZA JOKIĆA: Srbin u timu sezone NBA lige, tu je još jedan momak sa ovih prostora

Objavljeno: 25.05.22 u 08:51

Nova nagrada za Srbina.

NBA liga objavila je imena igrača koji su se našli u tri najbolja tima tog takmičenja za 2021. godinu koja su glasanjem izabrali novinari.

U prvom timu su mesta zauzeli: Nikola Jokić iz Denvera kao prvi centar lige, dok je Luka Dončić iz Dalas plejmejker, a Grk Janis Adetokumpo (Milvoki) je visoko krilo. Među pet najboljih su bek Finiksa Devin Buker i krilo Bostona Džejson Tejtum kao jedina dva Amerikanca.

Igrač Baksa je dobio sto odsto glasova novinara (500 poena), Jokić i Dončić su dobili po 88 odsto, dok ih je 12 novinara videlo u drugom timu. Buker je dobio 82 posto glasova novinara, 16 ga je videlo u drugom timu, a dva u trećem, dok je kod Tejtuma taj odnos 49-47-4.

Jokiću i Dončiću je ovo treći put da su u prvom timu NBA, lige s tim da je Slovenac uz Tima Dankana, Kevina Durenta i Maksa Zaslovskog četvrti igrač kojem je to uspelo pre 24. godine. Janisu je četvrti put zaredom da je u prvom timu, dok su Buker i Tejtum prvi put, a sada će svi oni dobiti po kristalnu loptu kao nagradu za sve ono što su prikazali.

U poslednjih 67 godina ovo je najmlađi najbolji NBA tim u kojem su Jokić i Adetokumpo najstariji sa 27 godina, Buker ima 25, Tejtum 24, a Dončić 23.

Takođe, izabrana su još dva tima. U drugom su centar Filadelfije Džoel Embid, bek Memfisa Dža Morant, krilo Bruklina Kevin Durent, bek Golden Stejta Stef Kari i krilo Čikaga Demar Derozan.

Članovi trećeg tima su centar Minesote Karl Entoni Tauns, krilo Lejkersa Lebron Džejms, bekovi Finiksa i Atlante Kris Pol i Tre Jang i krilo Toronda Paskal Siakam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter