0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

NBA: Dončić uspeo da zaustavi Voriorse, Bjelica ga umalo iznenadio (VIDEO)

Objavljeno: 25.05.22 u 08:17

Košarkaši Dalasa su smanjili rezultat u seriji sa Golden Stejtom na 3:1.

Maveriksi su su pobedili Voriorse sa 119:109 u četvrtoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije NBA lige.

Od početka utakmice Dalas je imao inicijativu i vođstvo, koje je u jednom momentu utakmice išlo i do 29 poena, u trečoj četvrtini meča, te se učinilo da će do kraja lako odraditi posao, pogtovo kada su oba trenera ubacila rezervne timove. Međutim onda su igrači sa klupe Ratnika predvođeni Nemanjom Bjelicom istopili prednost protivnika, sve dok se na parket nije vratio Luka Dončić, koji je rešio pitanje pobednika.

Slovenački internacionalac je odigrao sjajan meč, koji je završio sa 30 postignutih poena (10/26 iz igre, 3/11 za tri) uz 14 uhvaćenih i devet podeljenih lopti. On je imao podršku Dorijana Fini Smita koji je odigrao najbolju utakmicu u seriji i završio sa 23 poena, dok je Redži Bulok blistao sa 18 poena, a Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Na drugoj strani, Stef Kari je imao 20 poena, tri manje dodao je Kuminga, Pul 14 poena, a Vigins je prikupio 13, ali im to nije bilo dovoljnjo da dođu do pobede kojom bi prelomili seriju. Nemanja Bjelica je meč završio sa četiri poena, i po tri skoka i asistencije.


(VIDEO:YouTube/The Asylum)

Sinoćni meč je obeležio i prekid na poluvremenu zato što je krov dvorane prokišnjavao usled jake oluje, pa je trebalo oko 15 minuta da se sve to sredi i steknu uslovi da se utakmica neometano nastavi.

Rezultat u seriji je 3:1 za Golden Stejt, ekipa Stiva Kera ima još dve meč-lopte, a peta utakmica na programu je u noći između četvrtka i petka od tri časa na terenu Ratnika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter