0
Evroliga

Euroleague Trofej Trophy Final 4l -Euroleague 2021/22-Opening Press Conference Beograd, 18.05..2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

AMERIKANCI TRADICIONALNO MORAJU DA INTERVENIŠU: NBA nude rešenje za višekodišnji sukob ULEB i FIFA!

Objavljeno: 25.05.22 u 08:28

Da li je konačno kraj?

Već dugi niz godina traje sukob između dve košarkaške organizacije, ULEB i FIBA, koje su dovele do nekih, u najmanju ruku, čudnih odluka. Pa sada imamo četiri evropksa takmičenja, koja su nekad dolazila i do statusa parodije, poput Lige Šampiona sa 40 timova, potom skandalozni prozori za kvalifikacije gde nema NBA i evroligaških igrača, ali i mnogo sukoba unutar samih liga i saveza.

Ipak, tome može da dođe kraj, javlja grčka SDNA, a prenosi Sportando, jer je NBA ponudio model rešenja za pomirenje. Uskoro prvi čovek elitnog evropskog takmičenja, Đordi Bertomeu, napušta svoju funkciju, a prvi kandidat za novo mesto moguće da je Dejan Bodiroga, pa samim tim sa novim funkcionerima žele da pokušaju da stave tačku na sukob.

Što se samog formata Evrolige tiče, on će izgubiti na kvalitetu, jer se pominje vraćanje 24 tima, s tim da će se igrati 46 mečeva u sezoni, dok se kao drugog po sanzi takmičenja predviđa spajanje Lige Šampiona i Evrokupa. Postoji znak pitanja kako uglaviti 46 utakmica, kada je 30 ili 34 dovoljno zahtevno, ali sve je za sada nivo spekulacija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter