0
ATP

BELGRADE, SERBIA - JUNE 13: Dusan Lajovic of Serbia returns the ball to Grigor Dimitrov of Bulgaria during the Adria Tour charity exhibition hosted by Novak Djokovic on June 13, 2020 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

‘TEŠKO JE PRONAĆI JEDNU STVAR’: Lajović razočaran, posle ispadanja sa Rolan Garosa otkrio šta ga sve muči!

Objavljeno: 24.05.22 u 11:23
Lajović razočaran posle ispadanja sa Rolan Garosa.

Nije uspeo Dušan Lajović da preskoči prvu prepreku na Rolan Garosu, pošto je izgubio od Sebastijana Baeza sa 3:1 u setovima.
Posle meča, srpski teniser je analizirao svoju igru, i istakao šta ga je poremetilo u meču.
Uspeo sam posle prvog seta da nađem igru i da steknem kontrolu, ali se tada momentum okrenuo na njegovu stranu, posle mog brejka u trećem setu. Bori se svaki poen, dobro se kreće i konstantan je. Ja nisam uspeo da budem konstantan, a kada je vratio brejk u trećem setu, zaigrao je još bolje. Igrao sam dobro, pravio vinere s obe strane, a on nije mnogo promenio, možda je više menjao ritam, malo izlazio na mrežu – rekao je Lajović i potom dodao:
– Poremetio me je gem kada sam izgubio brejk, posle nisam bio agresivan kao u prethodnom delu meča. Jednim načinom sam došao do dobre pozicije, a onda je on zaigrao tako, agresivno. Ne znam tačan razlog, ali izgubio sam brzinu lopte – istakao je Lajović.
Srpski teniser je pohvalio svog protivnika.
Generalno je bio problem, mislim da sam od Madrida otklonio taj problem, ali to danas nije bio slučaj. Danas nisam osećao da kontrolišem, pa sam pao, jer je i on u dobroj formi, odlično je igrao.
Lajovića muče i neke druge stvari.
Teško je naći konkretno jednu stvar. Poslednjih meseci sam radio na tome da otklonim problem u situacijama kada sam gubio energiju pri vođstvu. Otkad se protivnik vrati, moj nivo ili padne ili se izgubi. U Madridu sam vezao četiri pobede, to je pozitivno, i u Rimu je bilo solidno. Došao sam ovde sa dobrim osećajem. Moram da zadržim to raspoloženje za sledeće turnire, verujem da mogu opet da igram kao kad sam bio najbolji. Strpljenje, rad, disciplina, doći će kad-tad, kao što je došlo u Madridu. Pred Madrid sam krenuo. Rekla mi je da ne može da čini čuda, da je važan kontinuitet, ali pogodio se Madrid. U pitanju je žena Hozea Perlasa (Lajovićevog trenera), plan je da opet imamo kontinuirani rad.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter