2
Evrokupovi

Lazar Markovic (C) celebrates after scoring a goal with Ricardo Gomes Marko Zivkovic Nemanja Miletic Ivan Obradovic Queensy Menig Fudbal-UEFA Conference League Group B-Season 2021/2022-FK Partizan v Flora Tallinn Beograd, 30.09..2021. foto: Starsport.rs ©

SADA JE SVE MNOGO JASNIJE: Vrhunska analiza, evo kakav je Partizanov put do nekog evropskog takmičenja! (VIDEO)

Objavljeno: 24.05.22 u 13:21

Crno-beli će naredne sezone 2022/23 startovati u kvalifikacijama za Ligu Evrope, od početnog 3. kola ovog evropskog klupskog takmičenja.

To je rezime nakon izbacivanja ruskih selekcija i klubova iz svih FIFA- i UEFA-takmičenja u narednoj sezoni, čime je Srbija avanzovala sa 16. na 15. mesto rang liste i tako njen pobednik kupa, odnosno vicešampion u slučaju nečije “duple krune”, ima tu privilegiju da igra drugo po značaju evropsko klupsko takmičenje.

Iako se sezona 2021/22 i u Srbiji, a i u još dosta evropskih zemalja, završava tek krajem ove sedmice, položaj crno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2022/23 je već sada vrlo jasan, a poznata su i imena 90-95% potencijalnih rivala koji će Partizanu u dva kvalifikaciona kola stajati na putu, u njegovom pokušaju da se dočepa jedne od dve grupne faze – one u Ligi Evrope, ili makar one u Ligi Konferencije.

Ukoliko tim iz Humske ulice prođe u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, u našao bi se u grupi P4, a snage bi odmerio sa rivalom iz grupe P1, u kojoj bi mogli da budu: Gent, Austrija Beč, Harts, Omonija ili Ahnas (ko osvoji Kup Kipra), osvajač Kupa Turske Sivaspor ili Kajzeri, zatim Dnipro i Silkeborg.

U plej-ofu Lige konferencija Partizanov protivnik bi mogao da bude: Keln, Rijeka, Fenerbahče, Antverpen, Hapoel Ber Ševa, Sparta Prag, Strazbur, Anderleht, Fehervar, Volfsburg, Gimaraeš, Žil Visente, CSKA Sofija, Suduva, Tvente, Flora, Škendija.

Na Jutjub kanalu ‘FK Partizan Beograd’ je postavljen video prilog na tu temu, sa mnoštvom informacija i pojašnjenja.

 

0
0

2 Komentara

  1. Privatizacija je jedini put za boljitak klupskog i nacionalnog fudbala , resiti se mesetara pijavica iz klubova lopvluka i kriminala…tek kad i zvezda i partizan dobiju vlasnika znace se ko kosi ko vodu nosi , ovako to je fabrika olosa i kriminalnih grupa…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter