0
ATP

Tennis-ATP 250 Belgrade Open 2021 Hamad Medjedovic v Alex Molcan (SVK) Beograd, 24.05.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

NOVAK PRVI PUT PROTIV VAJDE: Molčan naredna prepreka za Đokovića!

Objavljeno: 24.05.22 u 21:20

‘Dva čoveka na terenu, svako može da pobedi. Daću sve od sebe, pa ćemo videti.’

U okviru 2. kola Rolan Garosa, snage će odmeriti Novak Đoković i Aleks Molčan. Slovački teniser je tokom dana savladao Koriju sa 3:1 u setovima. Trener je ono što povezuje ova dva tenisera. Marjan Vajda, pod čijom komandom je Nole napravio najveće uspehe, prvi put će biti na protivničkoj strani . Legendarni stručnjak je po završetku saradnje sa Đokovićem prihvatio novi izazov. Vajda sada radi sa Molčanom, koji pruža sve bolje partije.

-Kada je objavio da se rastao sa Novakom, pitao sam ga za pomoć i za pripremu nekih turnira. Video sam da ima pozitivno mišljenje o mojoj igri i da smo se povezali. Razgovarali smo o tome da se pridruži timu i sad smo tu – kazao je Molčan, a potom je pohvalio saradnju dva trenera, Marjana Vajde i Karola Beka.

-Zasad je sve savršeno, razumemo se, pošto obojica vide moju igru na sličan način – nema drame da jedan trener govori jedno, a drugi drugo. Na istim su talasnim dužinama i svi smo na zajedničkom putu.

Molčan je prokementarisao i reakciju na sam žreb za turnir.

-Smešno je kako funkcioniše univerzum. Prošle nedelje u Lionu smo videli žreb i pomislio sam: ’Vau’. Ipak. morao sam prvo da pobedim prvo kolo, usredsredio sam se na duel sa Korijom. S druge strane, znao sam duboko u sebi da me čeka Novak ako pobedim –  kaže Aleks sa osmehom na licu.

Prošlosezonski turnir u Beogradu, gde je u finalu poražen upravo od Novaka, totalno je promenio Molčanovu karijeru.

-Nisam promenio mnogo toga u svom životu, ali to finale u Beogradu za mene je bilo kao grend slem titula. Tada sam počeo da radim ozbiljnije, preciznije, mnogo sam koncentrisanije na tenis i mentalitet mi je različit u odnosu na pre dve ili tri godine. Mnogo sam profesionalniji sada – od treninga, fizioterapije do hrane, mada to još nije moja najbolja strana, ha-ha.

Nije Aleks hteo da daje detaljne prognoze rezultata.

-Dva čoveka na terenu, svako može da pobedi. Daću sve od sebe, pa ćemo videti – zaključio je Molčan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter