0
Fudbal

FOTO: FSS

KADETI REPREZENTACIJE SRBIJE PIŠU ISTORIJU: Sledi duel sa Danskom! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.05.22 u 16:53

O njima treba mnogo više da se priča!

Bili smo prvaci sveta 2015. u uzrastu do 20 godina, bili smo Prvaci Evrope 2013. u uzrastu do 19 godina, a generacija kadeta rođena 2005. godine, koju vodi selektor Radovan Krivokapić, remijem protiv Španije izborila je plasman u četvrtfinale Prvenstva Evrope u Izraelu. I to još nije u ravni sa uvodnim, istorijskim rezultatima, ali jeste najveći uspeh u ovom uzrastu (do 17 godina) za srpski fudbala u poslednjih 20 godina!

A kako Lijeskić, Simić, Đekić, Bukinac, Majstorović, Stanković, Džodić, Serafimović, Bubanj, Milošević, Šljivić i saigrači igraju, kako je rekao kapiten Aleksandar Stanković, za ovu familiju ne postoje granice. Dakle, ŠpanijaSrbija 1:1 (0:0) u meču velikog uloga, utakmici u koju su naši momci ponovo ušli veoma agresivno, odlučno. Bod ili pobeda vodili su Krivokapićeve kadete u nokaut fazu i cilj je ostvaren. Srbija je među osam najboljih reprezentacija u uzrastu do 17 godina u Evropi! I sve dobija na težini ako se zna da je Srbija sa igračem manje došla do velikog boda, jer je u 79. minutu igre isključen Mijatović.

FOTO: FSS

Istorija će da pamti Drulovićeve omladince (U19), prvake Evrope iz Litvanije 2013. godine. Zlatne stranice u istoriji srpskog reprezentativnog fudbala ispisali su i Paunovićevi stariji omladinci (U20), Prvaci sveta sa Novog Zelanda 2015. godine. Iz ovih generacija, danas najbolja reprezentacija Srbije ima jednog Mitrovića, Rajkovića, Sergeja i Vanju Milinković – Savića, Živkovića, Maksimovića, Rajkovića, Veljkovića…Uvodni redovi za one koji danas ispisuju lepe stranice srpskog reprezentativnog fudbala u uzrastu do 17 godina. Krivokapićeve kadete. Blistaju „orlići“ na Prvenstvu Evrope u Izraelu, iz najteže grupe na šampionatu, izborili su plasman u četvrtfinale Prvenstva Evrope i bez obzira na konačan epilog, posle svega viđenog, može slobodno da se konstatuje – zapamtite generaciju 2005!

FOTO: FSS

Veliki deo fudbalske javnosti prvi put sada čuje za Lijeskića, Majstorovića, Miloševića, Stankovića, Šljivića, Bubnja, Serafimovića, Đekića i ostale momke koji svojim igrama i ponašanjem osvajaju simpatije na kontinentalnom šampionatu. Kroz kvalifikacije bili su bolji od Hrvatske, Slovenije…došli su u Izrael kao jedina reprezentacija iz regiona, a na prvenstvu su podigli lestvicu, iza sebe ostavili Belgiju i Tursku. U meču sa prvi favoritom na turniru, višestrukim evropskim prvakom Španijom, izborili su plasman u četvrtfinale i ne žele da stanu.

Od prvog dana selektor nam ponavlja da svakog rivala respektujemo, ali da verujemo u sebe najviše. I verujte da nam ime protivnika nije važno, jer u svaki meč ulazimo sa istim ciljem. Jedina smo reprezentacija na Prvenstvu iz našeg regiona, a to govori da smo napravili iskorak. Merimo se sa najboljima. Stručni štab i selektor pripreme analizu svakog protivnika, dobro nas upoznaju sa svim njihovim vrlinama i manama, poklanjaju pažnju najmanjim sitnicama. Koliko god da smo svesni značaja meča, selektor nas dodatno motiviše nekim primerima iz istorije našeg fudbala ili sporta, emociju i strast koju ima prenosi na nas. Izađemo na teren kao gladijatori, željni pobede. Važno je da damo sve od sebe, kako ističe selektor, da budemo čisti kad se budemo pogledali u ogledalo – ističe Milan Majstorović, sjajni defanzivac, „krivac“ za penal koji je Jovan Milošević pretvorio u zlata vredan gol.

FOTO: FSS

Generacija o kojoj će se tek pisati i pričati, generacija koja će biti ponos srpskog fudbala. Momci koji se trude da budu dostojni dresa koji nose, ali i momci koji su za medalju van terena. Vaspitanje koje imaju, poštovanje prema ljudima koji ih okružuju, naravno i rivalima, samo je jedan od bitnih preduslova koji im garantuje lepe karijere. Srbija ih zaslužuje, zato zapamtite generaciju 2005!

RISHON LIZEON, ISRAEL – May 20: Jovan Milosevic of Serbia celebrates with team mates after scoring their side’s second goal during the UEFA European Under-17 Championship Finals Group C match between Serbia and Turkey at the Haberfeld Stadium on May 20, 2022 in Rishon LeZion, Israel. (Photo by David Fitzgerald – UEFA/UEFA via Sportsfile)

Četrfinalni duel između Srbije i Danske na Prvenstvu Evrope u Izraelu na programu je 26. maja od 16, 30 (direktan prenos Sport klub 1).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter