0
AdmiralBet ABA Liga

Head coach Zeljko Obradovic (L) and head coach Aleksandar Dzikic Partizan v Buducnost-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 09.10.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

‘VOLEO BIH DA SMO IGRALI DRUGAČIJE’: Džikić utučen posle poraza od Partizana, jedna stvar ga je potpuno razočarala!

Objavljeno: 23.05.22 u 12:19

Košarkaši Budućnost izgubili su sinoć od beogradskog Partizana rezultatom 101:77.

Ekipa iz Podgorice je tako sa konačnim rezultatom 2:1 završila svoje učešće u polufinalu ABA lige, i prvi put od 2017. godine neće igrati finale, dok je četa Željka Obradovića izborila finale ABA lige posle devet godina.

Posle meča, trener Budućnosti Aleksandar Džikić čestitao je protivniku na zasluženoj pobedi.

– Čestitke Partizanu na ulasku i finale i puno sreće. Što se nas tiče, očekivao sam da ćemo igrati sa malo više hrabrosti, malo više energije i čvrstine u ovoj trećoj utakmici, ali nismo – kazao je Džikić na konferenciji za novinare i potom dodao:

Dozvolili smo njihovim ključnim igračima da uđu u ritam i onda im je napad lakše funkcionisao i sa više energije su igrali u odbrani. Stvarno bih voleo da smo igrali drugačije u ovoj utakmici, ali nismo. Nisam mislio na voljni momenat, mislio sam na više čvrstine i odlučnosti. Ne mogu da kažem da je neko izašao i da nije hteo da igra večeras – rekao je trener Budućnosti.

Panter je sa 30 postignutih poena predvodio Partizan do pobede, pogađao je neke teške šuteve, o čemu je govorio i Džikić.

Otvorili su utakmicu dobro, pogađali su i neke teške šuteve… Ne mogu da kažem da smo ih ostavljali same i da su pogađali, bilo je i tih situacija, ali pogađali su i teške šuteve što ti daje dodatnu energiju i samopouzdanje. Mislim da je trebalo bolje da realizujemo situacije unutar reketa koje su bile izgledne, propuštali smo šanse, naročito u drugoj četvrtini – rekao je Džikić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter