0
AdmiralBet ABA Liga

Crvena Zvezda - Cedevita Olimpija ABA Liga Beograd, Srbija 23.5.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

RADONJIĆ NAKON NOVOG FINALA: Uskoro će doneti odluku ko ide u Evroligu!

Objavljeno: 23.05.22 u 21:49

Trener crveno-belih zadovoljan periodima dobre igre.

Košarkaši Crvene zvezde došli su do finala nakon što su u trećoj utakmici polufinala ABA lige u sjajnoj utakmici savladali ekipu Cedevita Olimpije rezultatom 88:78, uz mnogo tenzije u samom finišu utakmice. Ipak je veća širina i više opcija u napadu koje Zvezda poseduje u rosteru donela presudu u jednoj fantastičnoj seriji. Svoje utiske je nakon meča podelio je Dejan Radonjić, kome je ovo drugo uzastopno finale regionalnog takmičenja.

„Čitave sezone smo se borili sa prednost domaćeg parketa. Maksimalno smo iskoristili podršku navijača, stigli smo do finala. Imali smo mnogo oscilacija, uspona i padova, ali je ne smemo da zanemarimo da je sa drige strane bile izuzetno kvalitetna ekipa. Dva puta smo sticali kapitalnu prednost, rival se vraćao, ali na kraju smo uspeli da stignemo do cilja i pobede“naglasio je trener Zvezde, Dejan Radonjić, pa nastavio:

„Nema vremena za slavlje, imamo nekoliko dana da se osvežimo, spremimo za izuzetno zahtevnu finalnu seriju koja nas očekuje protiv Partizana. Što se forme tiče, forma je takva kakva jeste u ovom momentu. Na nama je da u narednih nekoliko dana, kao i tokom finalne serije, podignemo nivo igre u oba smera. Što se tiče oscilacija, ni jednog trenutka se ne sme zaboraviti da smo za rivala imali izuzetno dobru napadačku ekipu, koja je tokom sezone pokazala da je kadra za velika dela. Mene više raduju periodu dobre igre, a bilo ih je baš dosta“.

O tome ko će u Evroligu, popularni Radonja je rekao sledeće:

„Naravno da bih voleo i da se nadam da je tako nešto moguće. Uskoro će biti doneta odluka i mislim da bi učešće Zvezde i Partizana u Evroligi bilo od kapitalnog značaja za košarku u Srbiji i regionu, nadam se da će takva vest i stići, a posle toga možemo da pričamo na tu temu, sada je fokus na finalnoj seriji koja sledi“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter