0
Evroliga

Elijah Bryant (L) and Chris Singleton Crvena Zvezda v Anadolu Efes Istanbul -Euroleague 2021/22 Beograd, 08.04.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

KOŠARKAŠKA ISTORIJA JE ISPISANA: Aktuelni šampion u dve najjače svetske lige u isto vreme!

Objavljeno: 23.05.22 u 22:46

Ovo će da se pamti.

Eladjža Brajant, bek Anadolu Efesa, je titulom u subotu u Štark Areni, ispisao stranice košarkaške istorije jer je uradio nešto što do sada nikome nije pošlo za rukom. Naime, momak rođen u Gvinet Kauntiju je titulom prvaka Evrope objedinio dve najznačajnije košarkaške titule na svetu.

On je prošle godine imao sreću da se nađe u Milvoki Baksima i sa njima osvojio titulu šampiona NBA lige, a kako još uvek nije poznat novi prvak najjače košarkaške lige sveta pa su Baksi aktuelni šampioni i dalje, Brajant može da se pohvali da je prvi čovek u isto vreme šampion NBA lige i Evrolige.

On je odigrao finale ispod svakog standarda, ali je u polufinalu bio ključan jer je Olimpijakosu ubacio 16 poena, uz četiri pogođene trojke, samo jedan promašaj, i šest uhvaćenih skokova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter