0
Domaći fudbal

Ohikhuaeme Omoijuanfo Ohi (L) and goalkeeper Nikola Petric Fudbal-Super League Season 2021/2022 Proleter Novi Sad v Crvena Zvezda Novi Sad, 20.02.2022. foto: Starsport.rs ©

JEDAN OD NAJBOLJIH GOLMANA SUPERLIGE ZA HS: Petrić od leta slobodan u izboru nove sredine – ‘U pravim golmanskim godinama sam!’

Objavljeno: 23.05.22 u 10:40

Spreman je za nove izazove!

Nakon prvog dela sezone malo ko je mislio da će Proleter da ostane bez elitnog ranga naredne sezone. Tim sa Slane bare je beležio sjajne rezultate, a ogromne zasluge za to je imao Nikola Petrić, koji je pravio čuda na golu. Mreža Proletera mirovala je i u Humskoj, kada je pored nekoliko sjajnih šansi, Petrić uspeo da ukroti i kazneni udarac najboljeg strelca šampionata – Rikarda Gomeša.

Proleter od naredne sezone igra Prvu ligu Srbije, a Petrić postaje slobodan u izboru nove sredine, jer neće ostati na Slanoj bari.

goalkeeper Nikola Petric
Fudbal-Super League Season 2021/2022
FK Partizan v Proleter
Beograd, 07.11.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

‘Zadovoljan sam svojim ličnim učinkom u ovoj sezoni gde sam uspeo da imam 13 clean shitova, ali sam jako nezadovoljan kako smo timski odigrali drugi deo sezone. To nas je dovelo do ispadanja iz Super lige ove sezone!’ – rekao je Petrić i potom dodao da je trenutno u najboljim godinama.

goalkeeper Nikola Petric
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Proleter v Partizan
Novi Sad, 17.07.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

‘Mislim da sam u pravim golmanski godinama, gde mogu da pružim još dosta dobrih sezona u najjačem takmičenju, prioritet mi je da odem u inostranstvo opet, ako ne budem uspeo da odem biću na raspolaganju klubovima u Superligi. Već su me neki klubovi kontaktirali ali videćemo u narednom periodu šta će se dogoditi!’

Sjajni čuvar mreže ni sam nije siguran šta se desilo ekipi u drugom delu sezone..

Fudbal Super League Season 2020-2021
Partizan v Proleter
Lazar Markovic (R) and goalkeeper Nikola Petric
Beograd, 21.11.2020.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

‘Ni sam ne znam šta je se sa nama desilo u drugom delu sezonu, sve je izgledalo posle prvog kola da ćemo biti sigurni u play offu ali jednostavno ne znam kako da opišem ovu našu situaciju. Svakako nismo zaslužili poslednju poziciju na tabeli!’ – rekao je i poželeo im puno sreće!

Fudbal Super League Season 2019-2020
Partizan v Proleter Novi Sad
goalkeeper Nikola Petric
Beograd, 26.02.2020.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

‘Siguran sam da će tim sa Slane bare napasti Super ligu, stvarno ljudi koji vode ovaj klub, zaslužuju da budu u najvišem rangu. Mnogo mi je krivo zbog njih, jer znam šta su činili zadnje tri godine za ovaj klub dok sam ja bio u njemu. Želim im sve najbolje i da se što pre vrate u Super ligi. Nadam se da će to biti već naredne sezone.’

Tokom svoje dosadašnje karijere Petrić je pored nekoliko klubova u Srbiji, nastupao još u Švedskoj i Jermeniji, pa mu potencijalni odlazak u inostranstvo neće biti ništa što do sada nije doživeo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter