0
AdmiralBet ABA Liga

Crvena Zvezda - Cedevita Olimpija ABA Liga Beograd, Srbija 23.5.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

IVANOVIĆ SREĆAN NAKON POBEDE: Zvezda godinama unazad osvaja ligu, ovo su momci koji su navikli da pobeđuju!

Objavljeno: 23.05.22 u 23:42

Crnogorski plejmejker zadovoljan.

Košarkaši Crvene zvezde došli su do finala nakon što su u trećoj utakmici polufinala ABA lige u sjajnoj utakmici savladali ekipu Cedevita Olimpije rezultatom 88:78, uz mnogo tenzije u samom finišu utakmice. Ipak je veća širina i više opcija u napadu koje Zvezda poseduje u rosteru donela presudu u jednoj fantastičnoj seriji. Nakon meča svoje viđenje utakmice, ali i seriju sa Partizanom, najavio je Nikola Ivanović.

Bilo je napeto prethodnih par dana. Ogroman je ulog i veliki pritisak na nama da pobedimo. Mislim da smo uspeli da kontrolišemo. Cedevita je igrala brzu košarku, to nam je predstavljalo problem na trenutke. Uspevali su da uhvate priključak, u ključnim momentima smo sačuvali smirenost – istakao je Ivanović i dodao:

Konstatno apostrofiramo na svakom sastanku baš tu njihova uigra. Oni mogu da naprave seriju 10:0 u minut i po. Ti laki poeni su dolazili u prvom poluvremenu iz naših izgubljenih lopti.

Nadovezao se i o Partizanu.

Mislim da je Partizan ekipa koja igra čvršće i koja ima veliki talenat kao i Cedevita. Imali smo dosta prostora, mislim da ćemo kod Partizana imati manje prostora i da ćemo morati više da se potrudimo za otvorene šuteve i da pronađemo put do koša. Ta prva utakmica u Pioniru je bila upitna. Sada smo svi ušli u takmičarski ritam i mislim da nema građenja forme. Svaka utakmica je bitna. I u dresu Budućnosti, uvekl sam išao da pobedim. Ništa se nije promenilo. Zvezda godinama unazad osvaja ligu, ovo su momci koji su navikli da pobeđuju. Ja ću pokušati da im pomognem u svemu tome.

Svestan je snage rivala.

Ovo je mač sa dve oštrice, što dočekujemo Partizan. Ono što su pokazali u prethodnojh utakmici protiv Budućnosti je zavidan kvalitet u oba pravca. Ispratili smo i svi smo gledali te utakmice. Partizan je na domaćem terenu sve kontrolisao. Pokazali su u poslednjoj utakmici sav potencijal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter