1
Košarka

(190914) -- BEIJING, Sept. 14, 2019 (Xinhua) -- Bogdan Bogdanovic of Serbia reacts after the Classification Games 5-6 between the Czech Republic and Serbia at the 2019 FIBA World Cup in Beijing, capital of China, Sept. 14, 2019. (Xinhua/Ju Huanzong)

GORU VEST NISMO MOGLI DA ČUJEMO: Svetislav Pešić se hvata za glavu – Bogdan propušta Evropsko prvenstvo!

Objavljeno: 23.05.22 u 13:22

Ovog ponedeljka saznali smo veoma lošu vest.

Pred nama je još jedno Evropsko prvenstvo u košarci, koje će se održati u Nemačkoj, Češkoj, Italiji i Gruziji a na programu je od 1. do 18. septembra. Očekivanja su kao i uvek velika, ali Srbija bi na tom takmičenju mogla da bude znatno oslabljena.

Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, postoje šanse da reprezentativni dres u septembru ne obuče jedan od naših najboljih košarkaša, Bogdan Bogdanović.

Igrač Atlante već duže vreme ima problema s kolenom. Zbog toga je preskočio poslednju utakmicu Hoksa u plej-ofu, a tamošnji doktori smatraju da je za Bogdana najbolje da ode na operaciju. To bi se desilo ovoga leta u pauzi između dve sezone.

Takođe, i selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da će neki igrači morati na operacije.

– Za mene je Evropsko prvenstvo jako daleko. Ne znam još sa kim ćemo igrati ni kvalifikacije. Čekamo da se završi Superliga, pa da se završi ABA liga, da vidimo ko će biti spreman. Neki igrači moraće na operacije, neće moći da igraju možda ni Evrobasket. Neko mora da se odmara, jer ovo nije NBA sistem, nego evropski. Od 15. septembra do 15. juna nema pauze, što je ogromno opterećenje, dolazi do povreda, zasićenja… Moramo da vidimo koji su igrači mentalno i fizički spremni da iznesu utakmice sa Letonijom i Belgijom – rekao je Pešić prilikom gostovanja na K1 televiziji.

Podsetimo, Srbija se nalazi u grupi D zajedno sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter