2
Fudbal

Fudbal-Izbor za najboljeg igraca trenera i sudije u izboru Fudbalski Savez Srbije Zlatna lopta 2014 Tomislav Karadzic (L) and Dejan Andjus (R) Beograd, 18.14.2014. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

‘KLOP JE BANDIT SVETSKOG FUDBALA, IBRA JE FOLIRANT’: Anđus ponovo ‘grmi’, zapalio je javnost ovim izjavama!

Objavljeno: 23.05.22 u 15:33

Ko je slušao Dejana Anđusa pred Novu godinu – Deda Mraz mu je sada dostavio poklon.

Proročanstvo sportskog novinara, koje je pred praznike dao Objektivu, pokazalo se skoro stopostotno tačno – Anđus je pogodio rasplet u šampionatima Italije, Španije, Francuske i Nemačke, a bio je blizu pogodaka u šampionatima Engleske i Ligi Evrope.

– Pogodio sam skoro sve, imao sam nekoliko sitnih promašaja – počeo je analizu sezone za Anđus, pa nastavio:

– Promašio sam da će Barselona da osvoji Ligu Evrope, osvojio je Ajntraht. Znao sam da će Barsa proći Galatasaraj, ali vidi se da Ćavi nema pojma. Na Nou Kampu se vidi to mučenje, više nego na strani. On niti jedan gol nije dao na domaćem teren tokom ciklusa Lige Evrope, nema pojma dečko sa treniranjem.

Ipak, Anđus je siguran da će Ćavi ostati na klupi katalonskog kluba:

Ostaće na klupi jer je to takva sredina. On je Katalonac, legenda kluba i može da radi šta hoće. Strani trener ne može da bude na klupi Barselone ako ne priča katalonski i španski. To je međusobno bratstvo. Ja sam navijač Barselone i znam dobro kako iznutra deluje. Ćavi je legenda i može da radi šta hoće, ali čovek nema pojma i nikada neće biti trener.

Zatim se dotakao i Italije u kojoj je pogodio tačan redosled tri prvoplasirane ekipe:

– Da nije bilo Tanjge, Inter bi osvojio titulu. Da je Mihajlović sedeo na klupi Bolonje protiv Intera on bi namestio titulu Interu. Na svu sreću, bio je Tanjga na klupi i ja ne znam šta se desilo na toj utakmici u Bolonji. Sve ostalo je Milan posle namestio, prvo je pošteno bio prvi, onda mu je Bolonja pomogla, a zatim je ponovo namestio sve utakmice. Videlo se kod gola Žirua da je namešteno – istakao je Anđus.

Ibrahimović je u 41. godini života osvojio Seriju A, ali ovaj trofej ne može da zavara Anđusa:

Ibra folirant može da igra sa mnom fudbal. Tako i ja mogu da budem prvak, kao što je on prvak. On ne može da igra sa veteranima u Građevinskoj školi, a ne u Milanu. Znam ga ja, gledam mu kretnju. On ne bi mogao da igra sa mnom na male golove.

U Engleskoj je viđena drama posle koje je Siti stigao do šampionske titule. Ili je sve to unapred režirano?

– Jirgen Klop je mislio da samo on namešta utakmice – e, pa „malo morgen“ – počeo je u svom stilu Dejan Anđus, pa dodao:

– Nadao se da će Stiven Džerard da mu donese titulu, Liverpul je namestio svih prošlih 20 utakmica u šampionatu, imao je dve regularne utakmice i niti jednu nije pobedio. Klop ne može da dobije derbi – Totenhem sam znao da ne mogu da pobede, to je bila ključna utakmica, posle nisu slavili ni u protiv Sitija. To je psihologija pošto ni Gvardiola nema pojma, on je znao da mu nerešen rezultat donosi titulu. Liverpul je sve namestio, pre dve godine je tako osvojio i nameštenu titulu, ali sada nije bilo dovoljno.

Otkrio nam je Anđus još jednu zanimljivu anegdotu:

Pratio sam audio prenos televizije Liverpul protiv Vulverhemptona i komentatora, Stiv Hanter se zove. Tokom čitavog meča mu se smeškao brk jer je znao da će Liverpul da da gol, ali su osluškivali rezultat na drugoj utakmici. Onda su u jednom momentu bili šokirani kada su čuli da je na Etihadu 2:2, jer su znali da će biti i 3:2. Inače tokom celog meča ga je kamera snimala, videlo se da oni znaju da je nameštena utakmica i da oni pobeđuju Vulverhemptona. Da ne kažem što je trener Vulverhemptona zamenio igrača koji je dao gol. To je jedna velika banda, i to je to.

O Jirgenu Klopu nema visoko mišljenje:

Jirgen Klop je još jedan bandit svetskog fudbala koji ima logistiku u Engleskoj, ali mu to ne pomaže. Što se tiče Džerarda, on je hteo da pomogne svom Liverpulu, ali su se verovatno umešale gazde kluba i rekle „alo bre, indijanac, nemoj da se mešaš u ovu utakmicu“. Pretpostavljam da su pomoćni treneri signalizirali igračima Aston Vile da se sklone jer bi verovatno ovaj za svoj Liverpul odigrao tu.

Smatra Anđus da će Klop ostati i bez Lige šampiona:

Navijam za Liverpul u finalu Lige šampiona jer igraju protiv mog najvećeg neprijatelja Reala, ali mislim da će izgubiti tu utakmicu. Voleo bih da grešim, ali jedino ko može da mi pomogne da ne bude tako je Salah.

Za kraj, dotakao se još jedne aktuelne teme – Mbape je posle toliko drame ipak ostao u Pari Sen Žermenu:

– Očekivao sam da Mbape ostane u Parizu. Dečko je igrač prva liga, stvarno. I neverovatan maler. Čovek da tri komada na Santijago Bernabeu, ono milimetri ofsajd. I umesto 3:0, kako je Real prošao dalje to je posebna priča. Mbape je dečko Parižanin, navijač PSŽ-a, i pošteno je da tu bude. I glupo je da idu svi u Real. Kad su svi pričali da je gotovo, znao sam da nije, da neće otići. Neki moj unutrašnji instikt – zaključio je razgovor za Meridian sport Anđus.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter