0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

SRBIJA JE MOĆNA RVAČKA SILA: Održano državno prvenstvo za seniore u rvanju!

Objavljeno: 22.05.22 u 17:22

U Subotici je održano 91. seniorsko državno prvenstvo u rvanju u grčko-rimskom stilu. U ekipnom plasmanu najuspešniji je bio subotički Spartak sa 128 osvojenih bodova, drugo mesto pripalo je zrenjaninskom Proleteru (121 bod), a treće ekipi Radničkog iz Beograda (99 bodova). Na prvenstvu je učestvovalo 140 rvača, koji su se takmičili u 10 kategorija. Po kategorijama državni prvaci su:

55 kg Sabolč LOŠONC Potisje Kanjiža, 60 kg Kristijan GAZDAG Potisje Kanjiža, 63 kg Perica DIMITRIJEVIĆ Spartak Subotica, 67 kg Sebastijan NAĐ Spartak Subotica, 72 kg Aleksa ERSKI Partizan Beograd, 77 kg Ali ARSLAN Spartak Subotica, 82 kg Branko KOVAČEVIĆ Radnički Beograd, 87 kg Uroš KRISTIN Spartak Subotica, 97 kg Bence ALMAŠI Senta Senta, 130 kg Nemanja PAVLOVIĆ Novi Sad Novi Sad.

Rvanje na svetskom nivou, fantastična atmosfera u sporskoj hali „Dudova šuma“ i brojni navijači koji su euforično navijali za svoje favorite dokaz su sve veće popularnosti rvanja u Srbiji.

“Zadovoljstvo je prisustvovati ovakvim takmičenjima, a posebno me raduje kada vidim koliko se ovi mladi ljudi trude da postignu uspeh, da pomere sopstvene granice, da se dokažu i pokažu da jedino pristaju na pobedu. Imali smo priliku da doživimo prezentaciju energije, snage, tehnike, izdržljivosti, ali i rvačke mudrosti i smirenosti. Divno je videti koliku želju svi imaju da budu deo reprezentacije. Očigledan je i jedan novi, viši nivo rvanja, koji je rezultat ulaganja u uslove za treniranje, klubove, trenere i rvače. Srbija ima mnogo razloga da bude ponosna na izuzetne rvače koji su joj doneli olimpijske, svetske i evropske medalje, a Rvački savez Srbije je ponosan što rvanje postaje sve cenjenije i popularnije, naročito među decom. Kao krunu našeg rada i angažovanja, organizovaćemo Svetsko prvenstvo u Beogradu od 10. do 18. septembra. Verujem da je došlo vreme rvanja i da nas u budućnosti očekuju još veći i značajniji uspesi. Ispred Rvačkog saveza Srbije želim da čestitam najboljim rvačima, kao i svim učesnicima, i da se zahvalim celom timu na odličnoj organizaciji prvenstva” – izjavio je Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter