0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-SEMI FINAL-Novak Djokovic (SRB) v Karen Khachanov (RUS) Beograd, 23.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

ĐOKOVIĆEV SLAVLJENIČKI INTERVJU: Evo koje su stavke najbintije u životu prvog tensiera sveta – ‘Mogu da igram večno!’

Objavljeno: 22.05.22 u 11:26

Novak Ðoković, prvi reket sveta, danas slavi 35. rođendan u Parizu.

Srpski teniser se u prestonici Francuske priprema za početak Rolan Garosa, dok je prvog dana slobodan, pa će u ponedeljak u drugom kolu igrati protiv Japanca Jošihita Nišioke.

Tim povodom, Đoković je dao intervju za ‘Večernje novosti’.

– Tri plus pet je osam, a osam je broj koji simboliše i označava večnost. Tako ja osećam da mogu da igram tenis večno – rekao je Đoković.

On je istakao i da bi voleo da na mestu broj jedan bude dok god igra tenis.

– Uvek imam najviše ambicije u ovom sportu, naročito kada igram na najvećim turnirima. Takvi turniri i jesu moj prioritet. Zapravo ja drugačije i ne znam. Uvek se spremam da osvojim, ne spremam se da igram – rekao je Novak.

Upitan koje tri stavke bi izdvojio kao najvažnije u životu, Novak je odgovorio da je na prvom mestu ljubav.

– Ljubav je na prvom mestu. Ona je najviša moguća vrednost, vrlina, osećanje. Na drugom mestu su mir, harmonija i sklad. Treća najznačajnija stavka bila bi opraštanje.

Đoković je u duhu simbolike istakao i da juri 1001. profi pobedu.

– Za broj 1.001 kažu u numerologiji da je broj koji vas povezuje sa anđelima čuvarima. Oni su tu. Osećam njihovo prisustvo i molim im se da me podrže u Parizu, poručio je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter