FOTO: Sportske igre mladih
in ,

SPORTSKE IGRE MLADIH: Ove godine rekordan broj dece, u Arilju uveliko traju pripreme za ceremoniju svečanog otvaranja!

Arilje je ove godine jedan od najvažnijih gradova mapi Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

U ovom gradu uveliko traju pripreme za ceremoniju svečanog otvaranja koja će se održati 3. juna od 20 sati. Ovom događaju prethodio je Dan sporta, koji je održan na terenima osnovne škole u Latvicama. Deca iz Arilja i okoline prošle godine prvi put su se upoznala sa Sportskim igrama mladih, neki od njih su se takmičili i na Međunarodnom finalu u Splitu, odakle doživljaje i dalje prepričavaju.

Baklju prijateljstva nosili su Veljko Krčevinac, Radoje Bajić, Ognjen Kuvelja i Pavle Kaplanović. Najjača konkurencija bila je na terenima za mali fudbal. Na turniru u basketu 3×3 takmičile su se ekipe koje se igrom pokazale kao favoriti za Regionalno finale.

Pozdravljajući decu predsednik opštine Predrag Maslar zahvalio se Dunavo siguranje Sportskim igrama mladih što su prepoznale u deci Arilja prave prijatelje i želju da se druže, bave sportom i ono što je najvažnije, šire toleranciju i prijateljstvo među decom regiona. Maslar je dodao da u Arilju svi jedva čekaju 3. jun, kada će Arilje biti centar Igara i pozvao svu decu iz Arilja i okoline da budu deo najlepše Sportske priče.

Izlokalne samouprave poručilis u da su jako ponosni što će deo programa na Svečanom otvaranju biti deca ovog grada. Igre su ovegodine održane na Kraljevom trgu na Zlatibor u koji je bio je prepun dečaka i devojčica, učesnika turnira Karavana radosti iprijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Petu godinu za redom ova manifestacija održava se u opštini Čajetina, a ove godine na turnirima učestvuje rekordan broj dece – preko 600.

FOTO: Sportske igre mladih

Ono na šta su posebno ponosi u organizacija je što su se u takmičenja uključile i sve seoske škole. Najviše ekipa borilo se za titulu najboljeg u Coca Cola kupu. Na turniru u basketu 3×3 već godinama je dominantna ekipa koja ne menja ime, već samopostavu, “Ere s onoga svijeta”. Da je ovo kraj odakle dolaze i najbolji atletičari videlo se na trcina 60 metara, gde su deca postigla odlična vremena, a među pobednicima bilo je i učesnika prošlogodišnje Međunarodne završnice.

Ipak, najviše emocija bilo je na turniru između dvevatre, a prema rečima učiteljica koje su bodrile svojeu čenike, za ovaj turnir se spremaju od početka školske godine. Decu su pozdravili predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, direktor takmičenja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Filip Komarica i predsednik Sportskog saveza Čajetine Zoran Udovičić.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

OPREZNIJI NEGO IKAD: Nadal zabrinuo navijače, Rolan Garos samo što nije počeo a on se žali na bolove!

PONOVO ĆE IM POBEĆI ‘ISPRED NOSA’: Loše vesti za crno-bele, Tokman blizu prelaska u Bešiktaš!