0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

POBEDA VREDNA TITULE: Crveno-beli su šampioni Srbije!

Objavljeno: 21.05.22 u 17:50

Veliki uspeh za kadete sa ‘Marakane’!

Kadetska selekcija Crvene zvezde savladala je ekipu Grafičara rezultatom 2:1, u okviru 29. kola nacionalnog šampionata i na taj način kolo pre kraja i matematički obezbedila titulu prvaka Srbije. Izabranici Slađana Nikolića su su sjajno otvorili meč i već u 16. minutu došli do prednosti nakon sjajne reakcije Veljka Vukojevića, a potom je deset minuta kasnije i Stefan Miladinović pogodio i duplirao prednost. Grafičar je uspeo da smanji u drugom poluvremenu preko Rakića, ali su crveno-beli mirno priveli utakmicu kraju i potpuno zasluženo upisali tri boda vredna šampionske titule.

Kao što je to bio slučaj u prethodnom kolu, ni na ovoj utakmici u timu crveno-belih nije bilo standardnih Nedeljkovića, Vukičevića, Radonjića, Šljivića, Mijatovića i Bubnja, koji brane reprezentativni grb na Evropskom prvenstvu za mlade u Izraelu. Izabranici Slađana Nikolića su ušli u meč direktno i napadački, nastojeći da tačnim dodavanjima stvore priliku za gol. Prvo veće uzbuđenje viđeno je u 14. minutu. Vukojević je sjajno ostavio loptu za Miladinovića, koji je po desnoj strani ušao u kazneni prostor i gađao dalji ugao, ali je lopta završila pored leve stative. Nastavili su crveno-beli da pritiskaju, pa je tako već u 16. minutu na semaforu stajalo 1:0 u korist našeg tima. Vukojević je sjajno izvršio presing na defanzivnu liniju protivnika, i nakon greške Antonijevića oduzeo loptu i u situaciji „jedan na jedan“ lako poslao loptu u mrežu za veliku radost Zvezdinih bisera.

Novo uzbuđenje viđeno je u 25. minutu. Stojsavljević je poslao sjajnu loptu u prostor za Nikolaševića, koji je protutnjao po levoj strani i u trku šutirao, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. Samo minut kasnije, viđeno je novo veliko uzbuđenje. Golman Grafičara nije najbolje ispucao loptu, a Cvetković se našao na pravom mestu i uposlio Miladinovića, koji je izbio „oči u oči“ sa Mijuškovićem, i lako poslao loptu u dalji ugao, za dva gola prednosti u korist crveno-belih. Zapretili su i popularni Grafosu i 33. minutu preko Gačića, koji je šutirao sa distance, ali nije bio dovoljno precizan. Pred sam kraj prvog poluvremena zapretio je i Vukojević, ali je njegov šut završio u rukama Mijuškovića.

Drugo poluvreme počelo je dosta mirnije, a prva ozbiljnija prilika viđena je u 54. minutu. Nikolašević je sjajno centrirao u peterac, a Lečić je bio najviši u skoku,međutim šutirao je preko gola. Deset minuta kasnije, Grafičar je uspeo da smanji preko Rakića, koji je pogodio nakon gužve u kaznenom prostoru. Zapretili su ljubičasti u još dva navrata u nastavku, ali je fantastično reagovao talentovani Draškić i sprečio promenu rezultata. Strateg crveno-belih Slađan Nikolić je u nastavku promešao karte, pa su tako priliku dobili i Žagar, Petrović, Katanić i Mladenović. Naši biseri su u nastavku mirnom pas igrom priveli utakmicu kraju i na taj način stigli do nove pobede kojom su i matematički obezbedili trofej državnog prvaka.

Crvena zvezda – Grafičar 2:1 (2:0)

Stadion: „Tereni Omladinske škole FK Crvena zvezda“.

Sudija: Darko Jeknić.

Strelci: Vukojević u 16. i Miladinović u 26. minutu za Crvenu zvezdu, a Rakić u 64. minutu za Grafičar.

Žuti kartoni: Antonijević (Grafičar).

Crvena zvezda: Draškić, Dimitrijević, Đokić, Karišik, Stojsavljević, L. Đurić, Lečić (od 73. Mladenović), Cvetković (od 80. Petrović), Miladinović (od 59. Žagar), Vukojević, Nikolašević (od 73. Katanić).

Grafičar: Mijušković, Milojković, Ilić, Mandić, Antonijević (od 55. Radović), Gudelj, Ajduković, Taker (od 55. Nikolić), Ramadani (od 83. Milošević), Jevtić (od 49. Popović), Gačić (od 62. Rakić).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter