0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

DŽIKIĆ PRED MAJSTORICU U BEOGRADU: ‘Bez imalo straha, do poslednjeg daha!’

Objavljeno: 21.05.22 u 09:12

Budućnost i Partizan u nedelju od 21 sat igraju u Beogradu majstoricu polufinala plej-ofa ABA lige.

Meč za finale ili kraj sezonem dolazi nakon pobede crno-belih u Beogradu u prvom meču (82:66), a onda trijumfa ‘plavih’ u poslednjim sekundama utakmice u Podgorici (72:71).

Pred ovu utakmicu trene Budućnosti Aleksandar Džikić je istakao da čitava utakmica staje u 40 minuta košarke u ‘Pioniru’.

– Cela sezona staje u ovih 40 minuta u nedelju veče. Znamo šta nas očekuje, znamo šta treba da se uradi. Ispred naše dvorane stoji grafit: Bez imalo straha, do poslednjeg daha! E tako bih voleo da odigramo u nedelju veče, da damo sve od sebe, pa kako bude, rekao je Džikić.

Marko Jagodić-Kuridža, košarkaš Podgoricačana, naglasio je da je za pobedu protiv Partizana u Beogradu potrebno da se igra od samog starta čvrsto.

– Ne verujem da ni mi, ni oni možemo nešto previše da promenimo u odnosu na prva dva meča. Treba da damo sve od sebe kako bi došli do pobede i finala ABA lige. Sve ostalo je, na kraju, nebitno. Da bismo slavili protiv Partizana u ‘Pioniru’ potrebno je da od starta krenemo jako, da budemo fokusirani svih 40 minuta i da uspemo da budemo u igri do pred kraj utakmice. Tako bi prebacili sav pritisak na domaćina u odlučujućim trenucima, rekao je krilni centar.

Podsetimo, treća utakmica ove serije na programu je u nedelju od 21 sat, te će pobednik ove serije igrati sa boljim iz megdana između Crvene zvezde i Cedevita Olimpije u finalu, a ta dva tima svoj treći meč igraju u ponedeljak od 19 sati u istoj dvorani.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter