0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ČUVAR MREŽE VODIO MLADOST DO OPSTANKA – IVAN KOSTIĆ ZA HS: ‘Cilj je ostvaren, mislim da smo po kvalitetu zaslužili plej-of!’

Objavljeno: 21.05.22 u 19:48

Ekipa iz Lučana će i naredne sezone nastupati u elitnom rangu takmičenja!

Nakon 6. kola nacionalnog prvenstva Srbije, gotovo svi ljubitelji i poznavaoci domaćeg fudbala, otpisali su iz trke za opstanak ekipu Mladosti iz Lučana. Od mogućih 18, fudbaleri Mladosti nisu osvojili ni bod. Kockice su se postepeno sklapale, pa je prvi bod proslavljen na domaćem terenu protiv Čukaričkog. Utakmica je završena bez pogodaka, a jedan od glavnih zaslužnih za takav ishod bio je novi golman Mladosti, Ivan Kostić. Tek što je stigao u Lučane, bivši golman  Radnika sačuvao je mrežu netaknutom. Od tada, dilema kod trenera i ostatka stručnog štaba nije postojala. Kostić je zauzeo svoje mesto u timu, pa je uspeh ostvaren protiv Čukaričkog uspeo da ponovi u još 10 navrata.

goalkeeper Ivan Kostic (L) and Ricardo Gomes
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Mladost v Partizan
Lucani, 23.09.2021.
foto: Starsport.rs ©

Mladost je na nesrećan način ostala bez plasmana u plej-of (Napredak ih je prestigao pogotkom Marjanovića iz slobodnog udarca u sudijskoj nadoknadi), pa je na teži način morala da završi sezonu. Tim iz Lučana je u poslednja dva kola osvajao ceo plen, pa je bez obzira na ostale rezultate matematički osigurao opstanak u eliti. Posle uspeha, za redakciju HotSporta, govorio je golman – Ivan Kostić.

IK: Lako je sada govoriti, kada je sve gotovo – počeo je Kostić sa osmehom. Uspeli smo da se dignemo psihički, a verujte, bilo je jako teško. Verovali smo da možemo da izađemo iz te situacije. Rivali su osvojili veliki broj bodova, pa su nam ozbiljno pobegli na tabeli. Pokazali smo prvenstveno karakter, a ubrzo i kvalitet. Cilj je ostvaren, pa smo opstali u ligi i to bez baraža.

Bez obzira na loš učinak sa starta sezone, stiče se utisak da je Mladost morala bolje s obzirom na igrače koji brane boje kluba.

IK: Sigurno! Ako se osvrnemo na sastav i kvalitet igrača, mislim da smo sigurno zaslužili plej-of, ako ne i borbu za evropsku scenu. Splet okolnosti primorao nas je na borbu za opstanak. Uspeli smo u tome!

goalkeeper Ivan Kostic
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Mladost v Partizan
Lucani, 23.09.2021.
foto: Starsport.rs ©

Iza Kostića je fantastična sezona. Od 30 odigranih mečeva, čak 11 puta je ostao nesavladan. Ipak, on u prvi plan ističe tim.

IK: Najvažniji je timski uspeh! Ponosan sam na ostvaren cilj. Naravno da se radujem dobrim partijama, ali ništa nije moguće bez momaka koji mnogo pomažu.

  U dosadašnjem toku karijere rođeni Knjaževčanin branio je boje Radničkog iz Pirota, Radnika iz Surdulice i Metalca, a ugovor sa timom iz Lučana mu ističe već krajem meseca.

IK: Sezona je tek završena, pa sam glavom i dalje na terenu. Svi se radujemo odmoru koji nas očekuje. Ponudu ima, kako iz domaćih klubova, tako i iz inostranstva. Srećan sam zbog toga, jer dolazi kao potvrda kvalitetnih partija. Još uvek ne mogu ništa konkretno da kažem, barem još nekoliko dana sam igrač Mladosti, kluba u kojem sam se lepo osećao tokom cele godine.

Kao i svaki sportista, Ivan je od malih nogu sanjao o reprezentativnom dresu. Koristi svaku priliku da pruži podršku izabranicima selektora Dragana Stojkovića.

IK: Već od Piksijevog dolaska na scenu su stupile promene u srpskom fudbalu i reprezentaciji. Ne treba trošiti reči o tom čoveku. Gotovo sam siguran da prolazimo grupu, a smatram da uz malo sreće možemo i do završnice. Rekao bih da je četvrtfinale po našoj meri, a navijački se nadam osvajanju – dodao je Kostić, koji ne krije emocije kada priča o Srbiji.

  Pored reprezentacije, u pauzi od treninga nađe vremena da pogleda mečeve Lige šampiona. Navijao je za Mančester Siti, ali sada se nada dobroj utakmici sa velikim brojem pogodaka.

IK: Volim Gvardiolin stil igre, pa mi je zaista žao što su ispali. U finalu ne navijam ni za koga. Teram inat najboljim drugarima, koji su navijači Liverpula, pa ću njima reći da podržavam Real. Teško je prognozirati zaista. Blagu ulogu favorita dodeljujem Madriđanima, zbog iskustva koje poseduju. Sa druge strane Liverpul ima neverovatan kvalitet. Sve dok Real nije gotovo ‘izbacio’ Ikera Kasiljasa, voleo sam taj klub, ali to ne mogu da im oprostim – zaključio je Kostić u razgovoru za HotSport.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter