0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

BARSA BOLJA U BORBI ZA TREĆE MESTO: Mirotić predvodio ekipu do utešnog trijumfa! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 21.05.22 u 18:47

Bez iznenađenja u Beogradu!

Košarkaši Barselone savladali su Olimpijakos i osvojili treće mesto na ovosezonskom Fajnal for-u Evrolige. Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa slavili su sa 84:74, pa tako ostavili grčkog velikana bez pobede na prestižnom turniru. Još jednom su crveno-beli iz Pireja imali čarobnu podršku sa tribina u ‘Areni‘, ali to nije bilo dovoljno kako bi zaustavili MVP Evrolige, Nikolu Mirotića.

FOTO: STARSPORT

Utakmica je počela vrlo ‘tvrdo’ na obe strane terena. Ispitivali su ‘teren’ akteri oba kluba, a borba se postepno zahuktavala kako je meč odmicao. Bez obzira što je Barsa na samom startu došla do 10:2, brzo su Grci reagovali i publika je posmatrala egal borbu. Prva deonica završena je rezultatom 20:18.

Katalonci su dodali gas već tokom druge četvrtine, koju su u svoju korist priveli kraju sa 25:20, te na poluvreme otišli sa sedam poena prednosti. Olimpijakos je prvi put poveo na nešto manje od pet minuta do kraja drugog perioda igre. Jasikevičijus je odmah reagovao, pa je Barselona serijom 8:0 izbegla ozbiljnije poteškoće i mirne glave otišla na najdužu pauzu.

Najmanje efikasan period viđen je nakon poluvremena, ujedno i sa velikim brojem oscilacija u igri. Katastrofalno su Grci startovali, Barsa se odvojila na maksimalnih +15. Probudila se publika, koja je neprestanom pesmom nosila crveno-bele. Vetar u leđa pomogao je Olimpijakosu da smanje na 62:56, te produži nadu u potencijalni preokret.

Ipak, Barsa nije dozvolila još jedno iznenađenje. Katalonci su svesni kvaliteta koji poseduju, pa bi sve sem pobede u današnjem susretu bilo ravno katastrofi u glavama njihovih navijača. Brojne kritike usledile su i nakon poraza od Reala, ali fokusirani Katalonci su uspeli da osvetlaju sopstveni obraz. Četvrta deonica završena je sa 22:18 u korist Barselone.

FOTO: STARSPORT

Kao po običaju, pobednički sastav predvodio je nezaustavljivi Nikola Mirotić. Aktuelni MVP Evrolige završio je susret sa učinkom od 19 postignutih poena, četiri uhvaćene lopte i četiri uspešna dodavanja. Sanli ga je pratio sa 16, dok je Higins dodao 11 poena.

U redovima grčkog velikana istakao se Vezenkov sa dabl-dabl učinkom od 20 postignutih poena i 11 skokova. Iskusni Kostas Slukas bio je zapažen sa 14 poena, skokom i sedam asistencija.

Veliko finale na programu je od 19 časova, a snage će odmeriti Real Madrid i aktuelni šampion, Anadolu Efes.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter