1
ATP

FOTO: Twitter/@Wimbledon

ŽESTOKA KAZNA ZA VIMBLDON: ATP kaznio najstariji turnir na svetu, Đoković bizarno gubi prvo mesto!

Objavljeno: 20.05.22 u 22:09

Rat unutar teniskog sveta.

Kao bomba je odjeknula vest da se teniseri iz Rusije i Belorusije ne mogu naći na ovogodišnjem izdanju Vimbldona usled invazije njihove zemlje na Ukrajinu. Ipak, veliki broj tenisera se pobunio, argumentujući da zločini jedne zemlje nisu delo pojedinca i da to nema nikakve veze sa teniserima. Ipak Vimbldon je i pored toga ostao nepromenjenog stava, a stigao je i odgovor Asocijacije teniskih profesionalaca.

„Sposobnost igrača bilo koje nacionalnosti da učestvuju na turnirima na osnovu zasluga i bez diskriminacije je fundamentalna za našu turneju. Odluka Vimbldona da zabrani ruskim i beloruskim igračima da se takmiče u Velikoj Britaniji ovog leta podriva ovaj princip i integritet sistema ATP rangiranja. Takođe nije u skladu sa našim sporazumom o rangiranju. U odsustvu promene okolnosti, sa velikim žaljenjem i neradom ne vidimo drugu opciju osim da uklonimo bodove sa ATP rang liste sa Vimbldona za 2022. Naša pravila i sporazumi postoje da bi zaštitili prava igrača u celini. Jednostrane odluke ove prirode, ako se ne adresiraju, predstavljaju štetan presedan za ostatak Tura. Diskriminacija prema pojedinačnim turnirima jednostavno nije održiva na turneji koja funkcioniše u više od 30 zemalja“, zvanično je objavljeno.

Tako da je konačna presuda da se bodovi oduzimaju ovogodišnjem izdanju Vimbldona, dok Kvins i Istborn ostaju regularno bodovani. Ovo će takođe dovesti da Novak izgubi prvo mesto ATP liste usled osvojenih 2000 bodova koje neće moći da brani, pa se tako nakon Australije, ni u Engleskoj ne može da odbrani poene iz prošle sezone, usled bizarnih razloga.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter